51χρονη κυοφορεί την εγγονή της – Έγινε παρένθετη μητέρα για χάρη της κόρης της

51χρονη-κυοφορεί-την-εγγονή-της-έγινε-1066060

Μία 51χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ αποφάσισε να κυοφορήσει την εγγονή της, βοηθώντας την κόρη της να αποκτήσει παιδί, με το να γίνει η ίδια παρένθετη μητέρα.

Μετά από χρόνια αμέτρητων αποτυχημένων προσπαθειών με εξωσωματική γονιμοποίηση, χειρουργεία και διαδοχικές αποβολές, η Μπριάνα Λόκγουντ πληροφορήθηκε πριν μερικούς μήνες από τους γιατρούς της ότι δεν θα ήταν ποτέ σε θέση να εγκυμονήσει με ασφάλεια ένα παιδί. «Νιώθω ότι η μητέρα μου είναι το πιο οικείο πρόσωπο που θα μπορούσε να βρίσκεται, πέρα από το δικό μου κορμί», λέει για το μωρό της η 29χρονη Λόκγουντ. «Η μητέρα μου θέλει να γίνει γιαγιά όσο θέλω να γίνω και εγώ μητέρα, και κάνει ό,τι μπορεί».

Η παρένθετη μητρότητα εφαρμόζεται σε γυναίκες που είτε δεν έχουν μήτρα, είτε η μήτρα τους έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αλλά έχουν διατηρήσει τις ωοθήκες τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται μια τρίτη γυναίκα, στη μήτρα της οποίας τοποθετείται το ή τα έμβρυα που έχουν προκύψει από το γονιμοποιημένο ωάριο της άλλης γυναίκας.

Η Μπριάνα ξεκίνησε τις προσπάθειες το 2016, λίγο μετά τον γάμο της με τον σύζυγό της Άαρον. Μετά από 12 μήνες χωρίς αποτέλεσμα, το ζευγάρι απευθύνθηκε στον ειδικό γονιμότητας Μπράιαν Κάπλαν, του Κέντρου Γονιμότητας του Ιλινόι.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια η Λοκγουντ έκανε 476 ενέσεις, υποβλήθηκε σε 8 εξωσωματικές, έκανε εφτά χειρουργεία και είχε δύο αποβολές και μία εξωμήτρια κύηση. Όταν ο Κάπλαν βεβαιώθηκε, τους ενημέρωσε πως ήταν μάταιο να συνεχίσουν να προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο και τους πρότεινε να αναζητήσουν μια παρένθετη μητέρα στο συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς η διαδικασία με κάποια άγνωστη σε αυτούς γυναίκα μέσω πρακτορείων θα κόστιζε στο ζευγάρι ακόμα και 100.000 δολάρια – χρήματα που δεν διέθετε η ειδική στοματικής υγιεινής.

Η 51χρονη μητέρα της, Τζούλι Λόβινγκ, προσφέρθηκε αμέσως, καθώς το αθλητικό παρελθόν της, της είχε εξασφαλίσει άριστη σωματική κατάσταση και υγεία, όμως η 29χρονη Λόκγουντ δεν ήθελε να υποβάλει την μητέρα της σε αυτή την διαδικασία. «Άρχισα να της μιλώ για αυτό», θυμάται η μέλλουσα γιαγιά. «Η Μπριάνα δεν συμφωνούσε και νόμιζε ότι παραλογιζόμουν αλλά συνέχισα να το επιδιώκω. Έχω τρέξει 19 μαραθωνίους και έχω κάνει πολλές φορές τρίαθλο. Ένιωθα ότι μπορούσα να το κάνω και είχα πολύ εύκολες γέννες και με τα δύο παιδιά μου». Αν και όχι 100% πεπεισμένη, η Μπριάνα δέχθηκε να κάνει η μητέρα της κάποιες προκαταρκτικές εξετάσεις. Άλλωστε και ο Κάπλαν είχε σκεφτεί την πιθανότητα εξ αρχής, αλλά η Λόβινγκ έπρεπε να περάσει από εξονυχιστικούς ιατρικούς ελέγχους και πέντε ειδικούς – τον ίδιο, έναν μαιευτήρα, έναν δεύτερο γυναικολόγο, τον οικογενειακό της γιατρό και έναν ψυχολόγο.

Προς έκπληξη όλων, όλες οι εξετάσεις βγήκαν θετικές χωρίς την παραμικρή «σκιά». «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο ούτε μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν την μητέρα τους», εξηγεί ο Κάπλαν κάνοντας λόγο για μία «μοναδική» συγκυρία.

Η επέμβαση έγινε τον Φεβρουάριο και, μόλις μία εβδομάδα πριν το γενικό lockdown στη χώρα, οι γιατροί διαβεβαίωσαν την οικογένεια πως είχαν μπροστά τους μία επιτυχημένη αρχή εγκυμοσύνης. Η πανευτυχής γιαγιά είναι ήδη στον τέταρτο μήνα και το μωρό αναμένεται να έρθει στον κόσμο στα μέσα Νοεμβρίου.    «Ακόμα και μετά το θετικό τεστ εγκυμοσύνης, δεν μπορούσαμε να χοροπηδήξουμε από την χαρά μας, επειδή είχαμε τόσες απώλειες και τόσα τραύματα», θυμάται η 29χρονη μέλλουσα μαμά. «Τώρα που είμαστε στα μισά, αρχίζουμε να ενθουσιαζόμαστε, να ψωνίζουμε και να σχεδιάζουμε».    Την Τρίτη, η Λόκγουντ ανακοίνωσε στο διαδικτυακό ημερολόγιο που τηρεί στο Instagram πως έμαθαν το φύλο του παιδιού και περιμένουν κορίτσι. Η ίδια λέει πως ανυπομονεί να δει την κόρη της να μεγαλώνει για να της εξηγήσει πόσο πολύ προσπάθησαν για να τη φέρουν στη ζωή. «Θα είμαστε εντελώς ανοικτοί από πολύ μικρή ηλικία και μόλις νιώσουμε ότι είναι έτοιμη να καταλάβει θα της πούμε απλά την αλήθεια».  

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook