5 βήματα για την οργάνωση της κουζίνας σας που μπορούν να γίνουν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

5-βήματα-για-την-οργάνωση-της-κουζίνας-σ-1421185

Σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο μπορείτε να οργανώσετε την κουζίνα σας και να την κάνετε να μοιάζει σαν… board από το Pinterest. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σωστό πλάνο και προγραμματισμός ώστε o χώρος σας να γίνει πιο λειτουργικός.

Τα 5 βήματα για την οργάνωση της κουζίνας σας σε δύο ημέρες είναι:

Καθαρισμός του ψυγείου

Ελέγξτε όλες τις συσκευασίες για την ημερομηνία λήξης τους και πετάξτε ό,τι έχει λήξει. Σε κάθε ψυγείο υπάρχουν ορισμένες τέτοιες συσκευασίες που παρέμειναν κλειστές -ή μισάνοιχτες- για καιρό μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης τους. Στη συνέχεια, αδειάστε το ψυγείο ώστε να καθαρίστε όλες τις επιφάνειες και επανατοποθετήστε τα τρόφιμα σε μία σειρά που θα είναι για εσάς πρακτική.

Ο πάγκος της κουζίνας

Ξεκινήστε με μία συγκεκριμένη φορά (πχ. από δεξιά προς αριστερά) και απομακρύνετε από τον πάγκο ό,τι δεν χρειάζεστε. Δωρίστε κάποια βιβλία μαγειρικής που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και βάλτε σε ντουλάπια/συρτάρια όσα αντικείμενα δεν χρειάζεται να βρίσκονται στον πάγκο σε καθημερινή βάση.

Τα ντουλάπια

Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι ένα από τα πιο «υποτιμημένα» σημεία της κουζίνας. Μπορείτε σε αυτά να κρεμάσετε ραφάκια που υπάρχουν στην αγορά, ή ακόμα και να κρεμάσετε τις πετσέτες της κουζίνας ώστε να μην είναι σε κοινή θέα. Λειτουργήστε όπως και με το καθάρισμα του ψυγείου: Βγάλτε όλα τα τρόφιμα, καθαρίστε καλά τις επιφάνειες και επανατοποθετήστε τα με έναν πρακτικό για εσάς τρόπο. Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης στις συσκευασίες, ενώ αξιολογήστε κατά πόσο τα χρησιμοποιείτε και πόσο σας χρειάζονται τα σκεύη και τα διάφορα gadgets.

Οργανώστε τον καφέ και το τσάι σας

Ένα μεγάλο κομμάτι της οργάνωσης της κουζίνας είναι σίγουρα ο καφές και το τσάι. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε κάθε πρωί και είναι πολύ εύκολο να κάνετε αυτή τη «γωνιά» πρακτική αλλά και όμορφη. Μπορείτε να βάλετε τα σακουλάκια από το τσάι και τα κουτιά/κάψουλες του καφέ σε ένα ξύλινο κουτί και είτε να το αφήσετε δίπλα στην καφετιέρα σας, είτε σε κάποιο συρτάρι που θα βρίσκεται κοντά της. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε και κάποια βάση για τις κούπες ή τα ποτήρια του espresso ώστε να η γωνιά αυτή να φαίνεται σαν να βγήκε κατευθείαν από τις σελίδες περιοδικού διακόσμησης και επιπλέον, να είναι πολύ πρακτική.

Επενδύστε σε καλάθια αποθήκευσης τροφίμων και βάζα

Για μία πραγματικά καλή οργάνωση της κουζίνας, αξίζει να επενδύσετε σε καλάθια αποθήκευσης και γυάλινα βάζα. Τοποθετήστε τα καλάθια μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας και ομαδοποιήστε το περιεχόμενό τους ώστε να είναι πιο εύκολο να τα βρείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε σε ένα καλάθι να βάλετε τα αναψυκτικά σας, ενώ σε ένα άλλο τα λαχανικά που δεν χρειάζονται ψυγείο. Στα γυάλινα βάζα μπορείτε να τοποθετήσετε τα δημητριακά, τα ζυμαρικά ή τα μπισκότα σας, να τα έχετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας και να φαίνονται εξαιρετικά όμορφα και παράλληλα, τακτοποιημένα.

Πηγή: οlivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook