5 τρόποι για να κάνεις το ντους σου πιο φιλικό προς το περιβάλλον

5-τρόποι-για-να-κάνεις-το-ντους-σου-πιο-φ-213788

Μπορείς να απολαμβάνεις την ώρα του μπάνιου, αλλά συγχρόνως να σέβεσαι και το περιβάλλον!

Το ξέρω! Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο και πιο χαλαρωτικό από ένα ντους με το νερό να ρέει πάνω στο σώμα σου. Αυτήν την ώρα την αποζητάς κάθε μέρα, μετά από τις άπειρες και κουραστικές ώρες στη δουλειά.

Γνωρίζεις, ωστόσο, ότι αυτή η απολαυστική- για σένα- στιγμή της ημέρας μπορεί να κάνει μεγάλο κακό στο περιβάλλον; Κι, όμως, έτσι είναι, αν δεν προσέξεις ορισμένα πράγματα.

Έρευνα που πραγματοποίησε το 2019 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος έδειξε ότι χρησιμοποιούμε πολύ περισσότερο νερό από όσο υπάρχει διαθέσιμο.

«Η υπερεκμετάλλευση δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα και στην ποσότητα των εναπομενόντων υδάτων, καθώς και στα οικοσυστήματα, τα οποία εξαρτώνται από το νερό», τονίζει η καθηγήτρια Jacqueline McGlade, εκτελεστική διευθύντρια του ΕΟΠ (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος).

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί στην καθημερινότητά σου οφείλεις να είσαι πιο προσεκτική με την κατανάλωση νερού; Πόσο μάλλον την ώρα του ντους που… το παρακάνεις ορισμένες φορές.

Να θυμάσαι αυτό: Πάντα, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου, μπορείς να φροντίζεις για το καλό του περιβάλλοντος. Κάνε την αρχή με το μπάνιο σου!

Τα tips για να κάνεις πιο eco-friendly το μπάνιο και το ντους

#1 Μείωσε τον χρόνο που κάνεις ντους

Ναι, είναι τέλειο να ρέει άφθονο το νερό στο σώμα σου, να σε δροσίζει και να σε ξεκουράζει, αλλά… το περιβάλλον δεν το σκέφτεσαι! Μπορείς και με λιγότερη ώρα να απολαύσεις το μπάνιο σου.

#2 Προτίμησε σαμπουάν και conditioner σε μορφή μπάρας

Τα shampoo bars, εκτός από το ότι είναι τάση τελευταία, είναι και πιο οικολογικές λύσεις. Κι αυτό, γιατί δεν εμπεριέχονται σε πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες μπορεί και να μην ανακυκλώνονται.

#3 Χρησιμοποίησε DIY προϊόντα για τα μαλλιά

Ξέρεις τι υπέροχες μάσκες μαλλιών και conditioners μπορείς να φτιάξεις μόνη σου; Αβοκάντο με μέλι ή γιαούρτι με λιωμένη μπανάνα είναι δύο από τις πιο θρεπτικές, οικονομικές και οικολογικές μάσκες με τις οποίες μπορείς να περιποιηθείς τα μαλλιά σου.

#4 Βάλε ακροφύσια στη βρύση

Επένδυσε σε ακροφύσια βρύσης μιας και μπορούν να προσφέρουν έως και 50% οικονομία νερού. Ουσιαστικά, τα ακροφύσια ρυθμίζουν και μειώνουν τη ροή, χωρίς να αισθάνεσαι διαφορά στην πίεση του νερού όταν κάνεις μπάνιο. Μπορείς, επίσης, να επιλέξεις και ειδικά «τηλέφωνα» στο ντους, που επίσης είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να εξοικονομούν νερό.

#5 Πες «ναι» σε ένα φυσικό σφουγγάρι

Αντάλλαξε το κλασικό σφουγγάρι που χρησιμοποιείς για το σώμα σου με ένα φυσικό σφουγγάρι θαλάσσης. Τα φυσικά σφουγγάρια προσφέρουν βαθύ καθαρισμό και είναι -από την φύση τους- υποαλλεργικά και οικολογικά.

Πηγή: queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook