5 συνθηματικά που λένε οι αεροσυνοδοί για να μην τις καταλαβαίνουν

5-συνθηματικά-που-λένε-οι-αεροσυνοδοί-γ-1447023

Το αεροπλάνο για τις αεροσυνοδούς αποτελεί το δεύτερο σπίτι τους αφού εκεί περνούν πολλές ώρες της ημέρας, γιορτές, αργίες και νύχτες. Όπως σε όλα τα επαγγέλματα οι αεροσυνοδοί αναπτύσσουν μεταξύ τους φιλίες ειδικά μετά από πολλές κοινές πτήσεις. Εκτός όμως από αυτό, δημιουργούν και έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Θέλουν να μπορούν να συνεννοούνται χωρίς να τις καταλαβαίνουν οι επιβάτες.

Τα μέλη του πληρώματος, λοιπόν, κατά κανόνα χρησιμοποιούν μυστικούς κώδικες και ειδική φρασεολογία. Σκοπός είναι να μην γίνονται κατανοητοί. Επίσης με αυτό τον τρόπο λένε τα νέα της ημέρας που ίσως είναι ακατάλληλα για να τα ακούσουν οι άλλοι επιβάτες. Δες, για παράδειγμα, μερικούς από τους μυστικούς κώδικες και τι σημαίνουν αυτοί…

Θαύμα της πτήσης (Miracle flight)

Το χρησιμοποιούν όταν οι ηλικιωμένοι επιβάτες χρειάζονται βοήθεια για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, αλλά «ως εκ θαύματος», δεν χρειάζονται αναπηρικό καροτσάκι πια, όταν έρθει η ώρα να φύγουν. Είναι η στιγμή που σηκώνονται πρώτοι.

Τζαμπατζής (Deadhead)

Αυτή τη φράση χρησιμοποιούν οι αεροσυνοδοί όταν ένα μέλος του πληρώματος πετάει σαν επιβάτης και δεν εργάζεται κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ουσιαστικά η εταιρία πρέπει να τον μεταφέρει από έναν προορισμό σε έναν άλλον και γι’ αυτό ταξιδεύει με το αεροπλάνο.

Crash Pad

Είναι το σπίτι ή γενικά ο χώρος που οι αεροσυνοδοί μοιράζονται ως ένα μέρος για να κοιμηθούν μεταξύ των πτήσεων, μερικές φορές έχει πάνω από 30 κρεβάτια ή κουκέτες.

«Καυτή» κουκέτα (Hot bunking)

Πρόκειται για στρατιωτικό όρο, και χρησιμοποιείται όταν ένα μέλους του πληρώματος έχει ξαπλώσει σε κουκέτα που νωρίτερα είχε «καταληφθεί» από κάποιο άλλο μέλος. Είναι τόσο γρήγορη η αλλαγή που το κρεβάτι είναι ακόμα ζεστό, δηλαδή καυτό.

Ο μικρός… Χριστούλης

Αυτή η φράση αφορά το βρέφος επιβατών που έχουν πέσει καταπάνω του οι γονείς του σε υπέρμετρο βαθμό. Τόσο που το αποτέλεσμα είναι να γίνονται συχνά αγενείς τόσο προς το πλήρωμα όσο και προς τους συνεπιβάτες τους.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook