5 σημάδια που «μαρτυρούν» πως αυτός δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για εσάς

5-σημάδια-που-μαρτυρούν-πως-αυτός-δεν-532172

Ουκ ολίγες οι φορές που πιστέψαμε, πως βρήκαμε το «λιμάνι» για να αράξουμε και ακόμα περισσότερες οι φορές που κάναμε λάθος και επρόκειτο απλά για μια ολιγοήμερη στάση του πλοίου μας…

Όσο σαχλές όμως και αν ακούγονται οι ναυτικές παρομοιώσεις, όταν αναφερόμαστε στο κομμάτι των ερωτικών σχέσεων, αντικατοπτρίζουν την αλήθεια της αέναης αναζήτησης όλων μας για τον ένα και μοναδικό σύντροφο της ζωής μας και τις αλεπάλληλες αποτυχίες τελικής ανεύρεσής του.

Γι’ αυτό λοιπόν και επειδή η ζωή είναι μικρή για αποτυχημένες σχέσεις, ακολουθούν 5 σημάδια που θα σας κάνουν να καταλάβετε από νωρίς, ότι είναι ώρα να αλλάξετε πλεύση και να πάτε σε άλλο λιμάνι για… ανεφοδιασμό.

Οι φίλοι σας δεν εγκρίνουν

Μπορεί να διαφωνείτε σε πολλά πράγματα με τους φίλους σας και είναι πολύ πιθανό να μην έχουν ούτε εκείνοι μεγάλη επιτυχία στις σχέσεις τους, αλλά μην υποτιμάτε ποτέ τη γνώμη τους για τη δική σας σχέση. Οι φίλοι σας γνωρίζουν καλά εσάς και έχουν το πλεονέκτημα του εξωτερικού παρατηρητή σε μια σχέση που δεν μοιάζει να πηγαίνει πολύ καλά.

Μη διστάζετε να ρωτήσετε τη γνώμη των πιο αμερόληπτων κολλητών σας, για το πως βλέπουν εκείνοι τη σχέση σας και τις περισσότερες φορές το πιθανότερο είναι απλά να σας επιβεβαιώσουν αυτό που οι ίδιοι νιώθετε, αλλά αποφεύγετε να παραδεχτείτε. Θυμηθείτε μονάχα να μη βασιστείτε αποκλειστικά στη γνώμη μερικών φίλων, αφού στο τέλος πρόκειται για τη δική σας τη ζωή.

Η αμηχανία έπεται της οικειότητας

Αφού περάσετε το στάδιο που γνωρίζετε ο ένας τον άλλο και αφού περάσετε και την φάση που περνάτε όλη τη μέρα στο κρεβάτι, θα έρθει και η ώρα που θα θέλετε απλά να αράξετε. Αυτή ακριβώς η φάση αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση, αφού θα έχουν «στερέψει» τα λόγια και οι πράξεις και το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι… παρέα ο ένας στον άλλο. Αν λοιπόν, τα κυριακάτικα πρωινά η σιωπή δεν προδίδει οικειότητα, αλλά αμηχανία, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Νιώθετε διαρκώς ένοχοι για κάτι

Εαν δεν ανήκετε στην κατηγορία των εξαιρετικά εγωκεντρικών ατόμων που καλά θα κάνουν να νιώθουν τύψεις για τη συμπεριφορά τους, το να νιώθετε ενοχές σε καθημερινή βάση δεν είναι σημάδι μια υγιούς σχέσης. Είτε λοιπόν έχετε κάνει κάποιο λάθος, συνειδητά ή ασυνείδητα, είτε απλά το έτερον ήμιση έχει τα δικά του θέματα δέσμευσης, τελικά καταλήγετε σε αισθήματα ενοχής ο ένας από τους δυο ή και οι δυο. Όσο το συντομότερο, λοιπόν, το συζητήσετε, το παραδεχτείτε, το αναγνωρίσετε και χωρίσετε, τόσο το καλύτερο για εσάς.

Η ερωτική σας ζωή δεν ανθίζει

Είναι εύκολο και συνήθης πρακτική το μέτριο σεξ να «προσπερνάται», όταν μια σχέση μοιάζει ιδανική σε όλα τα άλλα επίπεδα. Πολλοί άλλωστε διστάζουν να αποδώσουν τόση σημασία στη σαρκική επικοινωνία, φοβούμενοι τη ρετσινιά του «επιφανειακού» της σχέσης και αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος τους. Το καλό, το κακό ή το μέτριο σεξ είναι καθρέπτης της γενικής κατάστασης της σχέσης και ένας τρόπος να επιβεβαιώσετε αυτό που καιρό τώρα ψυχανεμίζεστε, αλλά δεν παραδέχεστε.

Είναι υπέροχος, αλλά δεν αρκεί..

Ο σύντροφος σας είναι αδιαμφισβήτητα αυτό που πάντα γυρεύατε, έξυπνος, γοητευτικός, ανέχεται και τα πιο εκνευριστικά σας ελαττώματα και εν ολίγοις «μοιάζει» το τέλειο ταίρι για εσάς. Αλλά δυστυχώς, όταν ακούτε τη φωνή της καρδιάς σας, το «μοιάζει» δεν θα γίνει ποτέ «είναι», καθώς αδυνατείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας με εκείνον/η, σε μια κοινή ζωή στο μέλλον.

Βλέπετε όλα του τα χαρίσματα, αλλά εξακολουθείτε να βαριέστε και να εκνευρίζεστε από την τελειότητα του. Είτε λοιπόν αυτή η σχέση δεν είναι για εσάς, είτε δεν είστε έτοιμοι για κανενός είδους σχέση. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να την τερματίσετε, για το καλό και των δυο σας και πριν είναι πολύ αργά.

healingeffect.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook