5 σημάδια οτι δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη

5-σημάδια-οτι-δεν-τρως-αρκετή-πρωτεΐνη-724634

Ένα περίεργο πράγμα, κάθε φορά που τρώω ένα πρωτεΐνικό γεύμα αισθάνομαι σαν άλλος Ντουέιν Τζόνσον, έτοιμος να κατακτήσω τον κόσμο. Πέρα από την πλάκα όμως, όντας vegan η αλήθεια είναι ότι δίνω λίγη περισσότερη σημασία στο πόση πρωτεΐνη καταναλώνω, από τον φανατικό κρεατοφάγο. Μοιράζεσαι τις ίδιες ανησυχίες; Να λοιπόν πώς μπορείς και εσύ να καταλάβεις ότι θα πρέπει να αυξήσεις την ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης.

(Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την personal trainer και nutrition specialist, Lyuda Bouzinova, καλό είναι να παίρνουμε 1γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους -1,5 γρ. για όσους αθλούνται τακτικά και 2γρ. για όσους κάνουν πρωταθλητισμό-).

Τα μαλλιά σου έχουν ατονίσει

Εάν αισθάνεσαι ότι τα μαλλιά σου είναι πιο θαμπά, λεπτά και αραιά, ίσως ευθύνεται η ελλιπής ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνεις, σύμφωνα με την Ακαδημία Δερματολογίας της Αμερικής (ΑΑD).

Αρρωσταίνεις συχνά

«Εάν τρως λίγη πρωτεΐνη, με τον καιρό το ανοσοποιητικό σου σύστημα ίσως αποδυναμωθεί», λέει η διαιτολόγος Alissa Rumsey.

Δεν βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στο γυμναστήριο

Εάν γυμνάζεσαι εντατικά και οι μύες σου δεν δείχνουν να το… αναγνωρίζουν, ίσως δεν καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη, όπως υποδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Physiology.

Λιγουρεύεσαι αλμυρά σνακ

Εάν συνήθως είσαι γλυκατζής και τώρα ξαφνικά άρχισες να λιγουρεύεσαι πατατάκια, μάλον θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στην πρωτεΐνη που καταναλώνεις. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, ίσως ευθύνεται η ελλιπής πρόσληψη του εν λόγω θρεπτικού συστατικού για τις λιγούρες σου αυτές.

Αισθάνεσαι απίστευτα φουσκωμένος

Ναι σύμφωνοι, αυτό μπορεί να ευθύνεται στα 10 σουβλάκια που έφαγες χθες βραδύ. Μπορεί όμως να είναι και ένα σημάδι ότι δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη, σύμφωνα με τη Bouzinova. Αντικατάστησε το πρωινό σου smoothie με ένα σάντουιτς με τόφου ή ένα shake πρωτεΐνης και θα ξεφουσκώσεις στο πι και φι.

 

πηγή: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook