5 πράγματα που έχουμε στο σπίτι και καταστρέφουν την επιδερμίδα μας

5-πράγματα-που-έχουμε-στο-σπίτι-και-κατα-834670

Πιστεύετε ότι η υγεία της επιδερμίδας μας επηρεάζεται μόνο από εξωτερικούς παράγοντες; Λάθος! Υπάρχουν και πολλά πράγματα που την επηρεάζουν και βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας.

Χημικά καθαριστικά προϊόντα

Μπορεί να θέλετε ένα πεντακάθαρο σπίτι αλλά το να χρησιμοποιείτε βαριά χημικά προϊόντα για να καθαρίζετε την κουζίνα και το μπάνιο σας δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε γάντια και προσέχετε να μην εισπνέετε τα χημικά με τα οποία καθαρίζετε, η επιδερμίδα σας έρχεται σε έμμεση επαφή με τα χημικά με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ιδιαίτερα αρνητικά.

Ξηρός αέρας

O κρύος και ξηρός αέρας που υπάρχει στο σπίτι σας κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην επιδερμίδα σας. Ο ξηρός αέρας αφαιρεί την ενυδάτωση από την επιδερμίδα σας πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κάνετε κάτι για να διορθώσετε το πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα για να λύσετε το πρόβλημα – κυρίως τις βραδινές ώρες που η επιδερμίδα σας μπορεί να στεγνώσει ακόμα κι αν βάλετε μία καλή ενυδατική κρέμα.

Βρόμικο air condition

Το φίλτρο του air-condition χρειάζεται συχνό καθάρισμα έτσι ώστε να μην εισπνέετε τους μικροοργανισμούς που διαχέονται στην ατμόσφαιρα από τα βρόμικα φίλτρα. Μπορεί να μην επιδρά άμεσα στην επιδερμίδα σας αλλά συμβάλει στην εμφάνιση αλλεργιών οι οποίες σίγουρα θα έχουν αρνητική επίδραση στην επιδερμίδα σας.

Νερό χωρίς φίλτρο

Ακόμα και αν δεν συνηθίζετε να πίνετε νερό από τη βρύση, η επιδερμίδα και τα μαλλιά σας δέχονται το νερό της βρύσης κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Αυτό το νερό που είναι αφιλτράριστο μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα λόγω της σκληρότητάς του. Ένα φίλτρο στη βρύση της ντουζιέρας θα μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το νερό στο πρόσωπο και το σώμα σας.

Τεχνολογία στην κρεβατοκάμαρα

Η τηλεόραση και ο υπολογιστής μέσα στην κρεβατοκάμαρα κάνουν κακό στην επιδερμίδα σας. Αν ο χώρος που ξεκουράζεστε δεν είναι απόλυτα αφιερωμένος στην ξεκούρασή σας, τότε σίγουρα αυτό δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα σας, αφού η έλλειψη ύπνου είναι από τους κύριους λόγους που εμφανίζονται ρυτίδες.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook