5 περιπτώσεις που τα πλαστικά λαστιχάκια αποδεικνύονται απαραίτητα στην κουζίνα

5-περιπτώσεις-που-τα-πλαστικά-λαστιχάκ-1001740

Τα λαστιχάκια που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ για να κλείνουν τις συσκευασίες από τα κομμένα τυριά και αλλαντικά, μπορούν να έχουν και άλλες χρήσεις στην κουζίνα σου.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα πλαστικά λαστιχάκια για να σφραγίσουν ανοιγμένες συσκευασίες από ρύζι, όσπρια ή αλεύρι. Υπάρχουν όμως και άλλοι -λιγότερο προφανείς- τρόποι να σου φανούν χρήσιμα.

Να μην κουνιέται η επιφάνεια κοπής

Όταν κόβεις κάτι πάνω στην πλαστική ή ξύλινη επιφάνεια κοπής σίγουρα κάποιες φορές θα την αισθάνεσαι να γλιστράει. Δεν έχεις παρά να περάσεις από ένα λαστιχάκι στις δύο άκρες της και έτσι, η επιφάνεια θα είναι σταθερή.

Να βάλεις ταμπέλες σε βάζα

Όταν αποθηκεύεις κάτι σε πλαστικά ή γυάλινα βάζα το σωστό είναι να βάζεις έξω ένα ταμπελάκι με το τι περιέχουν, για να τα βρίσκεις πιο εύκολα. Αντί όμως να χρησιμοποιήσεις κάποιο αυτοκόλλητο που δεν θα μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα όταν θέλεις να πλύνεις το βάζο ή να του αλλάξεις περιεχόμενο άρα και όνομα, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις ένα απλό κομμάτι χαρτί που θα στερεώσεις πάνω στη συσκευασία με ένα λαστιχάκι.

Αλλά και για να ανοίξεις τα βάζα

Αυτό σίγουρα δεν το περίμενες! Και όμως τα πλαστικά λαστιχάκια μπορούν να σε βοηθήσουν να ανοίξεις πιο εύκολα ένα βάζο. Απλά τοποθετείς ένα λαστιχάκι γύρω από το καπάκι και μπορείς να το ανοίξεις χωρίς να γλιστράει από τα χέρια σου και να σε παιδεύει. Δες στο βίντεο πόσο εύκολο είναι:

Να μην πέφτουν τα κουτάλια μέσα στην κατσαρόλα όταν μαγειρεύεις

Όταν χρησιμοποιείς κουτάλι για να ανακατέψεις το φαγητό και θέλεις να το ακουμπήσεις λίγο στην κατσαρόλα για να κάνεις κάτι άλλο, χωρίς τον κίνδυνο να γλιστρήσει και να πέσει μέσα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα λαστιχάκι στην άκρη της λαβής. Απλά το γυρίζεις όσες φορές χρειάζεται ώστε να μείνει σταθερό και δημιουργείς ένα «φρένο», που θα κρατάει σταθερό το κουτάλι στην κατσαρόλα, χωρίς να πέφτει μέσα.

Να κρατάς φρέσκο το κομμένο μήλο

Κόβεις το μήλο σε φέτες για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών και αναρωτιέσαι πώς θα το κρατήσεις πιο φρέσκο και ζουμερό για περισσότερο; Απλά ενώνεις ξανά τις φέτες μεταξύ τους και τις «ασφαλίζεις» με ένα λαστιχάκι.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook