5 νόστιμα post workout snacks για εσένα που βαρέθηκες τα φρούτα

5-νόστιμα-post-workout-snacks-για-εσένα-που-βαρέθηκες-τ-1480822

Μετά την προπόνηση χρειαζόμαστε τροφές με εύπεπτους υδατάνθρακες και λιγότερη πρωτεΐνη από όσο νομίζουμε.

Η άσκηση σε συνδυασμό με υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό για να αποκτήσεις τις αναλογίες που πάντα ήθελες. Μετά την προπόνηση, μια από τις πρώτες σου προτεραιότητες είναι να αναπληρώσεις την χαμένη ενέργεια με ένα γευστικό σνακ.

Η αλήθεια είναι πως συχνά διαθέτουμε ελάχιστο χρόνο για προετοιμασία φαγητού με αποτέλεσμα να στρεφόμαστε σε γρήγορες και εύκολες διατροφικές επιλογές (μπάρες δημητριακών, smoothies κ.ά).

Η Jennifer Day, αθλητική διαιτολόγος της U.S. Speedskating Team μίλησε στο Lifehacker.com και μοιράστηκε μερικά από τα καλύτερα post workout σνακ. Περιέχουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ηλεκτρολύτες που χρειάζεται το σώμα μετά από έντονη άσκηση. Η ειδικός αναφέρει ότι στοχεύει σε μια αναλογία υδατανθράκων- πρωτεΐνης τρία προς ένα, επιλέγοντας τροφές με περιεκτικότητα 10-15 γραμμάρια πρωτεΐνης.

«Καθώς προπονείσαι, οι μύες απαιτούν «καύσιμα». Χρειάζεσαι λίγη πρωτεΐνη, αλλά όχι σε τόσο υψηλές ποσότητες όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Οι υδατάνθρακες είναι το πιο σημαντικό πράγμα», αναφέρει η Jennifer Day.

Η ειδικός συνιστά να καταναλώνεις απλούς, εύπεπτους υδατάνθρακες και να αποφεύγεις το πολύ λίπος και τις φυτικές ίνες, καθώς αυτό μπορεί να επιβραδύνει την πέψη. Τα post workout σνακ που προτείνει είναι όλα γρήγορα και εύκολα στην παρασκευή.

5 post workout σνακ που αξίζει να δοκιμάσεις

1) Σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και ζελέ

Δεν χρειάζονται ψύξη, έχουν καλή αναλογία υδατανθράκων- πρωτεΐνης και είναι φυτικής προέλευσης.

2) Σοκολατούχο γάλα

Περιέχει περίπου 13 γραμμάρια πρωτεΐνης. Για extra υδατάνθρακες, η Day συνιστά είτε γάλα με γεύση ή απλό γάλα με μπανάνα.

3) Xυμός κεράσι

Ο χυμός κερασιού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και προάγει την ανάκτηση των μυών, γι’ αυτό και πολλοί αθλητές τον ενσωματώνουν στα γεύματά τους μετά την προπόνηση.

4) Γιαούρτι με φρούτα και μέλι

Το γιαούρτι, τα φρούτα και το μέλι παρέχουν έναν καλό συνδυασμό πρωτεΐνης και υδατανθράκων. Μπορείς πάντα να προσθέσεις τα toppings της αρεσκείας σου.

5) Κράκερ ολικής αλέσεως με φρούτα και τυρί

Ένα νόστιμο, γρήγορο σνακ που συνδυάζει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook