5 λόγοι που θα σε κάνουν να πεις «ναι» φέτος στο καρπούζι

5-λόγοι-που-θα-σε-κάνουν-να-πεις-ναι-φέ-1484212

Αν θες όμορφο δέρμα και καλύτερη πέψη φρόντισε να γίνει το αγαπημένο σου φρούτο

Το καρπούζι είναι το no1 καλοκαιρινό φρούτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Νόστιμο, ζουμερό και εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες, αποτελεί μια υγιεινή επιλογή σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. H περιεκτικότητά του σε νερό το καθιστά το καλύτερο φρούτο που μπορείς να απολαύσεις για να ενυδατωθείς.

Προέρχεται από τη νότια Αφρική και ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα πεπόνια, τα κολοκυθάκια, τις κολοκύθες και τα αγγούρια. Στην αγορά υπάρχουν 5 κοινές ποικιλίες καρπουζιού: με σπόρους, χωρίς σπόρους, μίνι, κίτρινο και πορτοκαλί. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και C.

Η κατανάλωση καρπουζιού έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης της αρτηριακής πίεσης, της βελτίωσης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη κ.ά.

Γιατί να βάλεις το καρπούζι στην διατροφή σου – Όλα τα οφέλη

1) Εξαιρετικά πλούσιο σε νερό

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό θα προσφέρει στο σώμα σου το νερό που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Το καρπούζι περιέχει 92% νερό, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή ενυδάτωσης. Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και, μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους, κρατώντας σε χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2) Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Αρκετές φυτικές ενώσεις που βρίσκονται στο καρπούζι, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου και της κουκουρβιτακίνης Ε, έχουν ισχυρές αντικαρκινικές επιδράσεις. . Η λήψη λυκοπενίου έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε αρκετές μελέτες καθώς και καρκίνων του πεπτικού συστήματος.

3) Μείωση της αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για χρόνιες ασθένειες και πρόωρο θάνατο. Το καρπούζι είναι μια καλή πηγή κιτρουλλίνης, η οποία μετατρέπεται σε αργινίνη στο σώμα. Και τα δύο αυτά αμινοξέα βοηθούν στην παραγωγή οξειδίου του αζώτου.

4) Καλύτερη πέψη

Το καρπούζι, λόγω της περιεκτικότητάς του σε νερό και ίνες, βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και προάγει την κανονικότητα στις κενώσεις του εντέρου

5) Όμορφο δέρμα

Το καρπούζι είναι ιδανικό για την υγεία του δέρματος γιατί περιέχει β-καροτένιο, μια θρεπτική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή σμήγματος, το οποίο διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα. Η βιταμίνη Α είναι επίσης απαραίτητη για την ανάπτυξη όλων των σωματικών ιστών, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των μαλλιών.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook