5 λόγοι για να βάλεις το φυστικοβούτυρο στη διατροφή σου

5-λόγοι-για-να-βάλεις-το-φυστικοβούτυρο-1396732

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, προσφέρει γεύση και πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό σου

Το φυστικοβούτυρο είναι μια φυτική πάστα που παρασκευάζεται από ξηρά, καβουρδισμένα φιστίκια. Το συναντάμε ολοένα και πιο συχνά πια στα super market και στα αγαπημένα μας μαγαζιά αφού αποτελεί μια από τις καλύτερες διατροφικές προτάσεις. Όσοι ακολουθούν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή το έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους, σε όμως μικρές ποσότητες.

Αυτή η πάστα χρησιμοποιείται κυρίως ως άλειμμα σε τοστ ή σάντουιτς και σε πολλά γλυκά σνακ. Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς, τα φιστίκια είναι ξηροί καρποί χαμηλού κόστους, που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.

Tο φυστικοβούτυρο είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό προϊόν γεμάτο θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυλλικό οξύ, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, πυριδοξίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, βιταμίνη Α νάτριο, μαγνήσιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο, χαλκό, σίδηρο και ψευδάργυρο. Τα φιστίκια περιέχουν μόνοακόρεστα λίπη γι’ αυτό το φυστικοβούτυρο πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες αφού είναι πλούσιο σε θερμίδες.

5 λόγοι για να βάλεις το φυστικοβούτυρο στη διατροφή σου:

1) Έχει υπέροχη γεύση

Μπορείς να το φας με φρυγανιές, με γιαούρτι, με ψωμί του τοστ ή με την μπανάνα σου ως απογευματινό σνακ. Το φυστικοβούτυρο έχει υπέροχη, πλούσια γεύση που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

2) Πλούσιο σε πρωτεΐνη

Το φυστικοβούτυρο περιέχει υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης (25 – 30 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια). Οι πρωτεΐνες που τρώμε διασπώνται σε αμινοξέα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται σε κάθε κύτταρο για την επιδιόρθωση και την οικοδόμηση του σώματος.

3) Μειώνει την χοληστερόλη

Τα ακόρεστα λίπη στο φυστικοβούτυρο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και μπορεί να προάγουν την κυκλοφορία της καλής χοληστερόλης.

4) Πλούσιο σε φυτικές ίνες

Τα φυστίκια και το φυστικοβούτυρο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι διαιτητικές ίνες είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της διατροφής μας καθώς η έλλειψή τους μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας

5) Ενισχύει την καρδιακή λειτουργία

Το φυστικέλαιο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ελαϊκό οξύ, το οποίο πιστεύεται ότι βοηθά στη διατήρηση των καλών επιπέδων χοληστερόλης (HDL) και της αρτηριακής πίεσης, και τα δύο είναι βασικοί παράγοντες για τη βέλτιστη υγεία της καρδιάς.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook