5 λάθη που κάνεις όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

5-λάθη-που-κάνεις-όταν-ταξιδεύεις-με-αερ-1561953

Αν έχεις προγραμματίσει μια μεγάλη πτήση ή ακόμη και σύντομη, απέφυγε τα παρακάτω λάθη για ξεκούραστο ταξίδι

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια; Από τότε που η πανδημία επέτρεψε και πάλι την μετακίνηση από κάθε γωνιά της γης, όλο και περισσότεροι φροντίζουν να προγραμματίσουν ένα ταξίδι ζωής που θα τους δώσεις αναμνήσεις και εμπειρίες. Πλέον δεν είναι τόσο δύσκολο να πραγματοποιήσεις ένα υπερ – αντλαντικό ταξίδι, ή μια μεγάλη πτήση για να φτάσεις στον προορισμό σου των ονείρων σου. Ωστόσο έχει και αυτό τις παγίδες του και αν προσέξεις κάποια απλά tips, τότε το ταξίδι σου εκτός από πάρα πολύ κουραστικό, μπορεί να γίνει και πάρα πολύ άβολο.

Τι να αποφύγεις όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο:

Μην φορέσεις άβολα ρούχα

Καταλαβαίνω πως ίσως θέλεις να δείχνεις περιποιημένη ακόμη και στην πτήση σου, προκειμένου να φτάσεις έτοιμη στον προορισμό σου. Ωστόσο τα άνετα ρούχα, είναι το Α και το Ω για μια άνετη πτήση. Το να φορέσεις κάποιο φόρεμα ή κάποιο jean, το οποίο σε στενεύει, δεν θα σε βολέψει καθόλου και από το πρώτο λεπτό θα θες ήδη να κατέβεις από το αεροπλάνο. Φόρμες, βαμβακερά και απαλά ρούχα, είναι ιδανικά για να βολευτείς και να είσαι άνετη.

Μην κλείσεις θέση δίπλα στην τουαλέτα

Πριν κλείσεις τις θέσεις, τσέκαρε που βρίσκεται η τουαλέτα στο αεροπλάνο. Και όσο πιο μακριά κάτσεις από αυτήν, τόσο το καλύτερο. Είναι αρκετά σπαστικό το να θες να χαλαρώσεις, ή ακόμη και να προσπαθήσεις να κοιμηθείς και να έχεις και το πέρα – δώθε των επιβατών στην τουαλέτα. Για να μην μιλήσουμε για τις οσμές.

Μην κοιτάς το ρολόι

Ανυπομονείς να φτάσεις στον προορισμό και να ξεκινήσει η εμπειρία. Ναι, το καταλαβαίνω αλλά αν τυχόν τσεκάρεις κάθε λίγο την ώρα, μια μεγάλη πτήση θα φανεί ατελείωτη και πολύ κουραστική. Πριν το ταξίδι σου, φρόντισε να έχεις βρει και να έχεις προετοιμαστεί για πράγματα, τα οποία θα σε κάνουν να ξεχαστείς. Βιβλία, ταινίες, playlists είναι κάποια από αυτά.

Μην ξεχάσεις τα αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν στον ύπνο

Θα είναι ιδανικό αν καταφέρεις να κοιμηθείς κατά την διάρκεια της πτήσης και να φτάσεις φρέσκια και ξεκούραστη στον προορισμό. Μην υποτιμήσεις καθόλου τα μαξιλαράκια ύπνου που θα βολέψουν το κεφάλι σου και σίγουρα την μάσκα ύπνου, η οποία θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς και να κοιμηθείς ευκολότερα. Ακουστικά ή ωτοασπίδες είναι επίσης απαραίτητα για να μειώσεις την φασαρία του αεροπλάνου.

Μην βασιστείς στο φαγητό του αεροπλάνου

Το να πεινάς κατά την διάρκεια της μεγάλης πτήσης σου, μπορεί να είναι και μαρτύριο. Αν οι ώρες της πτήσης είναι πολλές, καλό θα ήταν να έχεις κάποια από τα αγαπημένα σου σνακ μαζί, γιατί το φαγητό του αεροπλάνου δεν είναι και πάντα επιτυχία. Μεταξύ μας κάποιες φορές δεν τρώγεται. Οπότε από το να πεινάς και να σου φαίνεται το ταξίδι ατελείωτο, έχε μαζί σου έστω κάτι το οποίο ξέρεις ότι σ’ αρέσει και θα απολαύσεις.

Have a safe flight!

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook