5 κόλπα για να κάνετε τα λουλούδια σας να φαίνονται πιο ακριβά

5-κόλπα-για-να-κάνετε-τα-λουλούδια-σας-ν-1405032

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο, πιο εύκολο, πιο οικολογικό και πιο χρωματιστό από ένα βάζο με φρεσκοκομμένα λουλούδια που διακοσμεί το εσωτερικό του σπιτιού σας; Σας έχουμε ήδη πει τα μυστικά για το πώς τα φρεσκοκομμένο λουλούδια σας θα διαρκέσουν εβδομάδες. Τώρα θα σας πούμε και τον τρόπο για να τα κάνετε να φαίνονται πιο ακριβά!

Γυμνώστε τους βλαστούς

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να υποβαθμίσετε την εμφάνιση των λουλουδιών σας από το να αφήσετε τα φύλλα τους να σαπίζουν μέσα στο νερό. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο αφαιρέστε το φύλλωμα που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού και οποιοδήποτε άλλο φύλλο έχει κιτρινίσει. Βοηθήστε, επίσης, τους βλαστούς να μείνουν ενυδατωμένοι κόβοντάς τους σε γωνία 45o στο κάτω μέρος τους.

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο αφαιρέστε το φύλλωμα που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού

Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι

Μόλις τελειώσετε με τα παραπάνω τυλίξτε τους βλαστούς με ένα λαστιχάκι για να μένουν τα λουλούδια στη θέση τους. Αν είναι διαφανές δεν θα φαίνεται μέσα από το νερό. Προσέξτε, ωστόσο, να μην το βάλετε πολύ σφιχτά για να μην σπάσουν οι βλαστοί και να έχουν χώρο να αναπνέουν.

Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να μείνουν σταθερά τα λουλούδια

Επεκτείνετε τους βλαστούς με καλαμάκια

Αν το βάζο σας είναι πολύ ψηλό ή το μπουκέτο σας κάπως… κοντό, δώστε ύψος στα λουλούδια σας τοποθετώντας τους βλαστούς σε πλαστικά καλαμάκια. Αν τα καλαμάκια σας είναι διαφανή δεν θα επηρεάσουν την εμφάνιση της σύνθεσής σας – αντιθέτως, θα της δώσουν μια πιο οργανωμένη δομή.

Δώστε ύψος τοποθετώντας τους βλαστούς σε πλαστικά καλαμάκια

Χρησιμοποιήστε δύο βάζα με την τεχνική της ενσωμάτωσης

Αν το βάζο σας είναι πολύ μεγάλο ή φαρδύ για τα λουλούδια σας δοκιμάστε αυτή την τεχνική: βάλτε τα λουλούδια σε ένα μικρότερο δοχείο και βάλτε το δοχείο μέσα στο βάζο. Γεμίστε το κενό μεταξύ των δύο βάζων με κάτι διακοσμητικό, όπως διακοσμητικές μπίλιες ή ποτ πουρί.

Βάλτε τα σε ένα μικρότερο δοχείο και βάλτε το δοχείο μέσα στο βάζο

Δημιουργήστε πλέγμα

Αν ακόμα δεν είστε ευχαριστημένοι με τη σύνθεσή σας πάτε ένα βήμα πίσω και ξαναδουλέψτε το βάζο σας. Προμηθευτείτε μια ταινία λουλουδιών, φτιάξτε ένα DIY πλέγμα στο άνοιγμα του βάζου σας και βάλτε στα κενά τα λουλούδια σας. Έπειτα δοκιμάστε διάφορες διατάξεις μέχρι να μείνετε ικανοποιημένοι από τη σύνθεσή σας.

Φτιάξτε ένα DIY πλέγμα στο άνοιγμα του βάζου σας

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook