5 κοκτέιλ ιδανικά για το φθινόπωρο

5-κοκτέιλ-ιδανικά-για-το-φθινόπωρο-1772202

Τα κρύα έχουν ξεκινήσει και έχουμε τα ιδανικά κοκτέιλ για την εποχή. Χρειάζονται λίγα υλικά και είναι εύκολα στην προετοιμασία τους.

Boulevardier

«Συγγενής» του negroni με το bourbon αντί για το τζιν να του δίνει μια πιο πλούσια γεύση.

Υλικά:

25 ml bourbon

25 ml Campari

25 ml γλυκό βερμούτ

φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι το εξωτερικό του ποτηριού να γίνει κρύο και μετά σουρώνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι. Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Bourbon με μήλο

Το μήλο και το ουίσκι ταιριάζουν πολύ και με την προσθήκη των Angostura bitters, η επιτυχία είναι σίγουρη.

Υλικά:

50 ml bourbon

25 ml χυμός λεμονιού

Angostura bitters

χυμός μήλου

φέτες μήλου, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το bourbon, το χυμό λεμονιού και τα bitters σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε σε highball ποτήρι γεμάτο με πάγο και συμπληρώνουμε με χυμό μήλου. Γαρνίρουμε με μια φέτα μήλου.

Manhattan

All time classic με bourbon και βερμούτ. Διαχρονική αξία.

Υλικά:

60 ml bourbon

30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ

Angostura bitters

φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Βάζουμε το bourbon, το βερμούτ και τα bitters σε ένα σέικερ γεμάτο με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι κουπέ και γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Νegroni με ρούμι

Μια παραλλαγή στο κλασικό negroni. Βάζουμε κίτρινο ρούμι.

Υλικά:

50 ml κίτρινο ρούμι

50 ml πικρό απεριτίφ

50 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ

Εκτέλεση:

Σε μια ένα ποτήρι βάζουμε το ρούμι, το απεριτίφ, το βερμούτ και 25 ml νερό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα σε ένα χαμηλό ποτήρι.

Campfire

Μια πιο ιδιαίτερη συνταγή με marshmallows.

Υλικά:

50 ml bourbon

5 ml malt ουίσκι

5 ml σιρόπι marshmallow

Σιρόπι marshmallows:

100 γρ. mini marshmallows

400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε τα marshmallows με 500ml νερό. Μόλις διαλυθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο και σερβίρουμε με ψημένο marshmallow (προαιρετικά).

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook