5 καθημερινές πολυτέλειες της ζωής που δεν κοστίζουν τίποτα

5-καθημερινές-πολυτέλειες-της-ζωής-που-1378207

Παρακάτω, θα δούμε μικρές συνήθειες που κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή μας

Πολλές φορές συνδέουμε το self-care με την τεράστια σπατάλη χρημάτων – από χαλαρωτικά μασάζ σε σπα, μέχρι shopping therapy, skincare ρουτίνα με 26 προϊόντα και συνδρομές σε πανάκριβα προγράμματα γυμναστικής. Κι όμως, υπάρχουν δωρεάν τρόποι να μας φροντίζουμε καθημερινά.

Μπορεί να ξυπνάμε το πρωί και να πίνουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό με λεμόνι, για να αισθανόμαστε σαν fitness models όλο το 24ωρο. Ίσως, πάλι, να μας κερνάμε ένα ποτήρι ζεστό κρασί το βράδυ, στον καναπέ, βλέποντας Netflix. Παρακάτω, θα δούμε 5 μικρές πολυτέλειες που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα και δίνουν στη ζωή μας την έξτρα πολυτέλεια που χρειάζεται.

Πρωινό ξύπνημα για μερικά λεπτά – ή ώρες – απόλυτης ησυχίας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πίνουμε τον πρώτο καφέ μας μόνοι, με απόλυτη ησυχία. Είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε δύναμη για όσα θα ακολουθήσουν. Ίσως είναι μία ώρα, ίσως μισή, ίσως και 10 λεπτά πριν ξυπνήσουν όλοι στο σπίτι και η τρέλα ξεκινήσει. Όπως και να ‘χει, μας αξίζει ένα χρονικό διάστημα μηδενικής παραγωγικότητας, το οποίο θα αφιερώσουμε αποκλειστικά στον εαυτό μας.

Περίπατος μετά τη δουλειά

Μετά από μία εργάσιμη μέρα γεμάτη ένταση, δεν έχουμε παρά να γυρίσουμε σπίτι, να αλλάξουμε και να βγούμε για περπάτημα , έστω και για λίγο. Αποφορτιζόμαστε, αφήνουμε πίσω όσα συνέβησαν στο γραφείο και είμαστε έτοιμοι να αφοσιωθούμε στην προσωπική μας ζωή.

Facetime με τους φίλους μας

Επειδή οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι έντονοι και συχνά παραμελούμε τους φίλους μας, θα μπορέσουμε να τους δώσουμε την προσοχή που τους αξίζει. Όχι μόνο θα μας φτιάξουν το κέφι, αλλά θα τους δείξουμε πόσο τους εκτιμάμε.

Γυμναστική στο σπίτι

Είτε μισή ώρα ΗΙΙΤ, είτε μία ώρα pilates, είτε 10λεπτό stretching, λίγη κίνηση θα βελτιώσει τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή μας. Βλέποντας πόσα μπορεί να κάνει το σώμα μας, θα το αγαπήσουμε λίγο παραπάνω.

Ανάβουμε αρωματικά κεριά

Ένα ζεστό ντους το βράδυ, καθαρά σεντόνια, μία ταινία και τα αγαπημένα μας κεριά, είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσει η μέρα και να μαζέψουμε δυνάμεις για την επόμενη.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook