5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις εάν δυσκολεύεσαι να αγαπήσεις τον εαυτό σου

5-κανόνες-που-πρέπει-να-ακολουθήσεις-εά-1434267

Μην ξεχνάς ότι είσαι μοναδική σε αυτόν τον πλανήτη και σταμάτα να σκέφτεσαι αρνητικά για τον εαυτό σου.

Στη σημερινή εποχή, είναι πολλές οι γυναίκες εκείνες που εξαιτίας των social media κυρίως, είναι γεμάτες ανασφάλειες, χάνουν την αυτοπεποίηθησή τους και συγκρίνουν τον εαυτό τους με λάθος ή ψεύτικα πρότυπα του Instagram.

Ξέρω ότι το να αγαπήσεις τον εαυτό σου δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι επίσης κάτι που έρχεται εύκολα. Ξέρω όμως επίσης ότι όταν αποδέχεσαι και αγαπάς τον εαυτό σου για όλα αυτά που είσαι, είσαι ένας πολύ πιο ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Δεν υπάρχει καμία σαν εσένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αφιέρωσε χρόνο στο να αγκαλιάσεις αυτό που είσαι και σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες γυναίκες και να εύχεσαι να ήσουν κάποια άλλη.

Βάλε τον εαυτό σου πάνω απ’ όλα και απ’ όλους και αγάπησέ τον ακολουθώντας τους παρακάτω ζωτικούς κανόνες:

#1. Σταμάτα να ορίζεις τον εαυτό σου από τις αλλαγές που περνά το σώμα σου

Οι αλλαγές που περνά το σώμα σου μπορεί μερικές φορές να σε εμποδίσουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα! Η αύξηση ή η απώλεια βάρους μπορεί να σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά, αλλά στην τελική πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η αξία σου δεν πρέπει να καθορίζεται από το μέγεθος της μέσης σου. Η αυτοεκτίμησή σου δεν πρέπει να μετριέται με αριθμούς. Το καλύτερο πράγμα πάνω σου δεν είναι το σώμα και η εξωτερική σου εμφάνιση – είναι η ψυχή σου και πολλά ακόμη σπουδαία πράγματα!

#2. Δώσε βάση στη δύναμη της θετικής σκέψης

Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σου έχει φέρει η ζωή, υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Όταν σταματάς να βλέπεις τα πάντα με αρνητικό πρίσμα, αρχίζεις να βλέπεις το καλό σε κάθε περίσταση. Όταν κοιτάς τη μεγαλύτερη εικόνα κάθε «κακού» γεγονότος που σου συμβαίνει, είναι πιο εύκολο να εφαρμόσεις αυτή τη θετική ενέργεια στον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου.

#3. Σταμάτα να αυτοπροσδιορίζεσαι από τις σχέσεις σου

Με το να δεσμευτείς υπερβολικά με κάποιον, μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον εαυτό σου και αυτό που είσαι πραγματικά. Μπορεί να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου μόνο ως μέρος της σχέσης, όχι ως ένα ολόκληρο άτομο. Ταυτίζοντας τον εαυτό σου με τους άλλους, ξεχνάς ότι είσαι μια μοναδική, ολοκληρωμένη και υπέροχη γυναίκα από μόνη σου.

#4. Αγκάλιασε τις ατέλειές σου

Όπως όλες γνωρίζουμε, κανείς δεν είναι τέλειος. Ειλικρινά, κανένας! Ωστόσο, οι περισσότερες από εμάς έχουμε την τάση να περνάμε τον χρόνο μας προσπαθώντας να γίνουμε – ή να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να γίνουμε – τέλειες. Επιμένουμε τόσο πολύ στο να εστιάζουμε στα σημεία του εαυτού μας που μισούμε, που φτάνουμε στο σημείο να ξεχνάμε όλα αυτά που λατρεύουμε. Η καθεμία από εμάς έχει ξεχωριστά ταλέντα και ιδιότητες, που βοηθούν στον προσδιορισμό του ποιες είμαστε.

Ομοίως, η καθεμιά μας έχει τις δικές της ελλείψεις και ελαττώματα. Μόλις σταματήσεις να τρέφεις δυσαρέσκεια για το ελαφρώς ενοχλητικό γέλιο σου ή το ατσούμπαλο περπάτημά σου, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που είναι υπέροχα.

#5. Μάθε να δέχεσαι τα κομπλιμέντα

Η αποδοχή ενός κομπλιμέντου είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να τονώσεις την αυτοεκτίμησή σου – ειδικά αν έχεις αφιερώσει πολύ χρόνο για να υποτιμήσεις τον εαυτό σου! Σε βοηθά να δεις τον εαυτό σου όπως σε βλέπουν οι άλλοι.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που κάποιος θα σου κάνει ένα κομπλιμέντο, πες «Ευχαριστώ» και αποδέξου το. Μην πεις «Όχι, δεν είμαι» και μην απορρίψεις όσα είπε για εσένα . Το να επιτρέψεις στον εαυτό σου να λάβει θετικές επιβεβαιώσεις είναι ένας βασικός παράγοντας αγάπης και αποδοχής του εαυτού σου.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook