5 καλές τροφές για το έντερο που διώχνουν το φούσκωμα

5-καλές-τροφές-για-το-έντερο-που-διώχνου-1540705

Για να βοηθήσεις την πέψη, χρειάζεται να δώσεις στο έντερό σου περισσότερες φυτικές ίνες, υγρά και προβιοτικά.

Καλές τροφές για το έντερο που μειώνουν το φούσκωμα είναι:

Σπαράγγι

Μπορεί να κάνει τα ούρα σου να μυρίζουν, αλλά το σπαράγγι σε πηγαίνει πιο γρήγορα στο μπάνιο για να ξεφορτωθείς όλο το νερό που περισσεύει και να σε ανακουφίσει από το πρήξιμο. Περιέχει και προβιοτικά που βοηθούν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων. Έτσι, διατηρείς μία υγιεινή ισορροπία στο πεπτικό σου σύστημα και αποφεύγεις ή μειώνεις το φούσκωμα.

Αγγούρι

Εκτός από το ότι ανακουφίζει το πρήξιμο των ματιών σου, το αγγούρι κάνει το ίδιο και στην κοιλιά σου, αν το φας. Περιέχει κερκετίνη, ένα φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση του πρηξίματος. Μπορείς να απολαύσεις το φρούτο όπως είναι ή να αντικαταστήσεις τα γεμάτα ζάχαρη ποτά σου με ένα ποτήρι νερό με αγγούρι.

Γιαούρτι με προβιοτικά

Και πάλι το προβιοτικά είναι απαραίτητα καθώς βοηθούν την πέψη και ενισχύουν την υγεία του γαστρεντερικού σωλήνα. Αν δε συνηθίζεις να τρως γιαούρτι, πρόσθεσε λίγο μέλι, μαρμελάδα ή γκρανόλα και θα αλλάξεις γνώμη.

Μπανάνα

Τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως οι μπανάνες, τα αβοκάντο, το ακτινίδιο, τα πορτοκάλια και τα φιστίκια Αιγίνης εμποδίζουν την κατακράτηση νερού ρυθμίζοντας τα επίπεδα του νατρίου στο σώμα και έτσι μπορούν να μειώσουν το φούσκωμα που προκαλείται από το αλάτι. Οι μπανάνες περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, που μπορούν να ανακουφίσουν ή να εμποδίσουν την δυσκοιλιότητα, που μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα.

Χαμομήλι και τσάι με μέντα

Και τα δύο χαλαρώνουν τους μυς των εντέρων και βοηθούν να διαλύσουν τα αέρια. Εκτός από το ότι βελτιώνει την πέψη, το χαμομήλι μπορεί να σε ηρεμήσει και να σε χαλαρώσει, βοηθώντας σε οποιαδήποτε ενόχληση του στομαχιού.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook