5 γρήγορες συμβουλές για να έχετε ενέργεια όλη μέρα

5-γρήγορες-συμβουλές-για-να-έχετε-ενέργ-1593996

Όταν νιώθουμε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι περισσότεροι από εμάς επιδιώκουμε να φάμε κάτι με ζάχαρη ή να πιούμε έναν καφέ. Σίγουρα, και τα δύο αυτά αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα ενέργειας, αλλά δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση.

Ευτυχώς, έχετε καλύτερες επιλογές για να παραμένετε σε εγρήγορση. Μόλις μάθετε ποιες τροφές να τρώτε και μερικές βέλτιστες πρακτικές για το πώς να τις τρώτε, θα αισθανθείτε καλύτερα σε χρόνο μηδέν.

Μην παραλείπετε το πρωινό

Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό αποδίδουν καλύτερα, τρώνε λιγότερες θερμίδες και χάνουν λιγότερες μέρες δουλειάς, από εκείνους που δεν το κάνουν. Οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό είναι πιο πιθανό να είναι λιγότερο δραστήριοι ή ακόμα και ληθαργικοί το πρωί.

Μην το παρακάνετε με τον καφέ

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει κούραση αργότερα μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, η κατανάλωση καφεΐνης αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε αυπνία και ακόμη μεγαλύτερη κούραση την επόμενη μέρα.

Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για το σώμα σας. Αλλά οι εξαιρετικά επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως τα γλυκά, οδηγούν σε υπνηλία. Για ενέργεια που διαρκεί, αναζητήστε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Δοκιμάστε πλιγούρι βρώμης, καστανό ρύζι, βατόμουρα, πορτοκάλια, όσπρια, μπρόκολο, σπαράγγια, σπανάκι και λάχανο.

Προσθέστε άπαχη πρωτεΐνη σε γεύματα και σνακ

Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί και να απορροφηθεί. Όταν την καταναλώνετε μαζί με υδατάνθρακες, επιβραδύνει την απελευθέρωση ζάχαρης στο αίμα σας. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να προσθέσετε μια μερίδα ξηρών καρπών, βούτυρο καρπών (χωρίς ζάχαρη), απλό γιαούρτι ή χούμους στα γεύματα ή τα σνακ σας.

Επιλέξτε μικρά, συχνά γεύματα για να τροφοδοτήσετε την ημέρα σας

Για κάποιους από εμάς, όταν παραλείπουμε γεύματα ή τρώμε πολύ σπάνια, τα επίπεδα ενέργειάς μας μπορεί να πέσουν τόσο χαμηλά που μπορεί να τρώμε υπερβολικά στο επόμενο γεύμα. Ενώ εάν τρώμε μικρά και συχνά γεύματα μπορεί να νιώθουμε πιο παραγωγικοί και να τρώμε λιγότερο.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, θα διατηρήσετε το μυαλό και το σώμα σας στα καλύτερά τους όλη την ημέρα — και θα αποφύγετε τις αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook