5 εύκολοι τρόποι για να μην πάρεις κιλά το Πάσχα

5-εύκολοι-τρόποι-για-να-μην-πάρεις-κιλά-1426547

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Το Πάσχα είναι μία από τις αγαπημένες περιόδους του χρόνου και αποτελεί μια ευκαιρία για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μας.

Δυστυχώς, όμως, οι περισσότερες από εμάς τείνουμε να υπερβάλουμε με το φαγητό και καταλήγουμε να πληρώνουμε το τίμημα όταν ανεβαίνουμε στη ζυγαριά την επόμενη εβδομάδα.

Για να αποφύγεις φέτος την αύξηση βάρους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, ακολούθησε τις 5 παρακάτω συμβουλές.

#1. Ξεκίνα την ημέρα σου σωστά

Η σοκολάτα για πρωινό μπορεί να είναι το όνειρο κάθε παιδιού (και πολλών ενηλίκων), ωστόσο είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις την ημέρα σου με υγιεινό τρόπο για να αποφύγεις τις υπερβολές αργότερα. Απόλαυσε ένα θρεπτικό πρωινό που περιλαμβάνει φρούτα ή λαχανικά, πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Βέβαια, ένα υγιεινό πρωινό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και νόστιμο. Ένα καλό παράδειγμα είναι τηγανίτες ολικής αλέσεως με φρέσκα φρούτα και μέλι.

#2. Απόλαυσε τις πασχαλινές λιχουδιές, αλλά με μέτρο

Η πλήρης στέρηση συχνά οδηγεί σε υπερφαγία. Επίτρεψε, λοιπόν, στον εαυτό σου να απολαύσει το σοκολατένιο αυγό που σου έφερε η κολλητή σου ή αυτό το λαχταριστό σταυρωτό ψωμάκι, όμως μόνο ένα! Φάε αργά και απόλαυσέ τα ώστε να νιώσεις χορτάτη και να μη θέλεις να συνεχίσεις.

#3. Μη σταματήσεις τη γυμναστική

Συνέχισε να γυμνάζεσαι κατά τη διάρκεια του Πάσχα ώστε να αντισορροπήσεις τις θερμίδες που θα προσλάβεις.

#4. Κατανάλωσε υγιεινές τροφές

Επειδή είναι Πάσχα δε σημαίνει ότι πρέπει να παραλείπεις τα τακτικά υγιεινά γεύματά σου υπέρ της σοκολάτας ή των λιγότερο υγιεινών τροφών. Κατανάλωσε πολλά λαχανικά στο κυρίως γεύμα σου και συμπερίλαβε άπαχη πρωτεΐνη και υδατάνθρακες ολικής αλέσεως. Γέμισε το στομάχι σου με αυτά τα τρόφιμα που έχουν λιγότερες θερμίδες, αφήνοντας λιγότερο χώρο για λιχουδιές με πολλές θερμίδες.

#5. Απόφυγε το αλκοόλ

Οι πασχαλινές συναντήσεις συχνά συνοδεύονται όχι μόνο από πολύ φαγητό, αλλά και από πάρα πολλά ποτά με πολλές θερμίδες. Το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, ακόμα και οι χυμοί, συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του βάρους, οπότε όπου είναι δυνατόν επίλεξε να πιείς νερό, ή έστω αρκέσου στο ένα ποτήρι κρασί.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook