5 διακοσμητικά λάθη που όλοι κάνουμε στο πρώτο μας σπίτι

5-διακοσμητικά-λάθη-που-όλοι-κάνουμε-στ-1541288

Η χαρά της μετακόμισης στο πρώτο σπιτικό όπου θα μείνει κανείς μόνος του είναι μεγάλη. Αλλά όσο διασκεδαστική και να είναι η διακόσμηση ενός τέτοιου χώρου τόσο εύκολο είναι να κάνετε και λάθη.

Για να δείτε ότι όλοι κάνουν λάθη όταν διακοσμούν το πρώτο τους σπιτικό, σας έχουμε τις πραγματικές ιστορίες διακοσμητών που μοιράζονται τα διακοσμητικά λάθη που έκαναν οι ίδιοι όταν μετακόμισαν στο πρώτο τους σπίτι.

Δεν έχετε οραματιστεί όλο το σπίτι

«Ένα κοινό λάθος που βλέπω πολλές φορές σε «πρώτα σπίτια» είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν σκεφτεί πως θα ήθελαν να δείχνει όλο τους το σπίτι σφαιρικά. Δεν σκέφτονται πως θα μπορούσε το ένα δωμάτιο να συνδέεται με το άλλο και διακοσμούν τον κάθε χώρο ξεχωριστά. Έτσι δεν υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στα δωμάτια», λέει η διακοσμήτρια Paloma Contreras.

Διακοσμείτε βιαστικά

«Από πού να ξεκινήσω; Προσωπικά βιάστηκα πολύ να διακοσμήσω το πρώτο μου σπίτι σε μια προσπάθεια να το δω πολύ γρήγορα έτοιμα. Έτσι αγόρασα πράγματα που υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να μην αγόραζα», λέει η Shea McGee.

Δεν τεστάρετε τα χρώματα

«Όταν πρωτοέβαψα το πρώτο μου σπίτι πήρα μια μπογιά και άρχισα να βάφω αμέσως χωρίς να κάνω πρώτα ένα τεστ σε μια γωνιά του τοίχου και να δω αν όντως μου αρέσει το χρώμα πάνω στον τοίχο. Τελικά δεν μου άρεσε και έπρεπε να το αλλάξω όλο από την αρχή», λέει η Niki Brantmark.

Ψωνίζετε μόνο από ένα κατάστημα

«Ένα κοινό λάθος είναι ότι πολλοί άνθρωποι όταν ψωνίζουν για το πρώτο τους σπίτι τα παίρνουν όλα από ένα μόνο κατάστημα. Έτσι το σπίτι τους ακολουθεί την αισθητική του εκάστοτε καταστήματος και δεν υπάρχει ποικιλία και ενδιαφέρον», λέει η Jenny Norris.

Διακοσμείτε τον χώρο που θα θέλατε να έχετε

«Ένα μάθημα που πήρα από την διακόσμηση του πρώτου μου σπιτιού είναι: Ψωνίζετε πάντα για τον χώρο που έχετε και όχι γι’ αυτόν που θα θέλατε να είχατε. Προσωπικά όταν διακοσμούσα το πρώτο μου σπίτι αγόραζα μια λάμπα ή ένα χαλί που μου άρεσαν πολύ και τελικά διαπίστωνα ότι δεν ταίριαζαν με τη διακόσμηση του σπιτιού μου», λέει ο Robert Leleux.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook