5 χτενίσματα που καταστρέφουν τα μαλλιά σας χωρίς να το καταλάβετε

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι το διαρκές βάψιμο, το υπερβολικό βούρτσισμα και τα ζεστά εργαλεία μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σας.

Αλλά υπάρχουν κάποιοι άλλοι «εχθροί», ελαφρώς πιο ύπουλοι, που ευθύνονται για την καταστροφή των μαλλιών σας. Μιλάμε για κοινά χτενίσματα, από αυτά που κάνουμε καθημερινά.

Παρακάτω, οι ειδικοί εξηγούν γιατί πέντε διαφορετικά στυλ στα μαλλιά μας μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα και τι μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να ταλαιπωρηθούν.

Η αλογοουρά
Όλοι οι στυλίστες συμφωνούν ότι είναι αναμφισβήτητα το πιο προβληματικό (και δημοφιλές) στυλ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν τοποθετείτε συνεχώς την αλογοουρά σας στο ίδιο σημείο στο κεφάλι σας, κάτι που προκαλεί τακτική ένταση και τράβηγμα στα ίδια μέρη των μαλλιών. Μια υψηλή αλογοουρά είναι το χειρότερο, καθώς δημιουργεί ένταση στις λεπτές τρίχες γύρω από τη γραμμή των μαλλιών. Επίσης, μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν και τα λάστιχα που χρησιμοποιούνται, καθώς προκαλούν πολλή τριβή και η επαναλαμβανόμενη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε φριζάρισμα και σπάσιμο. Θέλει πολύ προσοχή στα αξεσουάρ που θα επιλέξετε.

Ο ψηλός κότσος
Είναι ένα εύκολο, καθημερινό στυλ για πολλές από εμάς, αλλά το top knot που είναι παρόμοιο με την ψηλή κοτσίδα, μπορεί να κάνει πολλά στα μαλλιά. Το θέμα εδώ είναι ότι τα μαλλιά τραβιούνται εξαιρετικά σφιχτά οδηγώντας σε σπάσιμο. Μάλιστα, αυτό είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο ζήτημα για γυναίκες με πιο λεπτά μαλλιά. Η λύση; Στην ιδανική περίπτωση, χαμηλώστε τον ώστε να μην είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας και να μην τραβάει τόσο πολύ ή/και να το κρατήσετε όσο πιο χαλαρό γίνεται. Κάντε τον ίδιο τον κότσο να μην είναι τόσο σφιχτός, στερεώνοντάς τον με ένα απαλό scrunchie ή μερικές καρφίτσες αντί για ένα υπερβολικά τεντωμένο δέσιμο στα μαλλιά.

Ο ψηλός κότσος ταλαιπωρεί τα μαλλιά

Οι πολύ σφιχτές πλεξούδες
Θεωρητικά, οι πλεξούδες είναι ένα εξαιρετικό στυλ, αλλά εάν γίνουν λανθασμένα, μπορεί να καταλήξουν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι πλεξούδες που είναι πολύ σφιχτές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Οι πλεξούδες σας δεν πρέπει να πονάνε μετά τη δημιουργία τους. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά επειδή νιώθετε ενόχληση στο τριχωτό της κεφαλής σας, αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να αφήσετε λίγες τρίχες γύρω από τις άκρες και να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πλεγμένες πολύ σφιχτά.

Τα εξτένσιονς
Ανεξάρτητα από το αν είναι δεμένα στο χέρι, ραμμένα ή με ταινία, τα εξτένσιονς που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά, δημιουργούν ένταση σε πάρα πολλά σημεία του κεφαλιού. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί ακόμη και να καταλήξετε με αλωπεκία έλξης. Εάν πρόκειται για εξτένσιονς που σκοπεύετε να φορέσετε για περισσότερες από μερικές ώρες, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφτεί έναν επαγγελματία για την εφαρμογή τους. Και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με επιπλέον φροντίδα. Η ελαχιστοποίηση του πόσο συχνά χειρίζεστε τα εξτένσιονς παίζει επίσης ρόλο. Για παράδειγμα, οι ειδικοί συνιστούν να περιορίζετε το πλύσιμο μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα και να βασίζεστε σε ένα ξηρό σαμπουάν ενδιάμεσα.Το styling σε βρεγμένα μαλλιά
Μπορεί να μην είναι ακριβώς χτένισμα από μόνο του, αλλά η δημιουργία οποιουδήποτε στυλ ενώ τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, μπορεί να τους προκαλέσει ζημιά. Είναι κατανοητό ότι προσπαθείτε να γλιτώσετε χρόνο χρησιμοποιώντας τα ειδικά ζεστά εργαλεία για τα μαλλιά σας, αλλά να προσπαθείτε να τους δώσετε στυλ όταν είναι εξαιρετικά βρεγμένα, είναι λάθος. Τα μαλλιά είναι στην πιο αδύναμη κατάστασή τους όταν είναι βρεγμένα. Είναι πολύ λιγότερο ελαστικά και πιο πιθανό να σπάσουν. Το να ξεπετάτε συνεχώς τα μαλλιά σας σε έναν βρεγμένο κότσο ή αλογοουρά ασκεί πίεση στις βάσεις σας, ενώ βρίσκονται σε αυτή την εύθραυστη κατάσταση. Δοκιμάστε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα από μικροΐνες και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά μέχρι το τέλος πριν τα πιάσετε. Ή στεγνώστε τα με χαμηλή θερμότητα για λίγα λεπτά (αφού τα ψεκάσετε πρώτα με ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν) για να βοηθήσετε να φύγει τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας.

Φωτογραφίες: Shutterstock

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ