5 αλλαγές στο σώμα που μπορούν να αποκαλύψουν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας

5-αλλαγές-στο-σώμα-που-μπορούν-να-αποκαλ-1408658

Η πρόληψη σώζει ζωές, γι΄αυτό και πρέπει να δίνουμε σημασία ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες στο σώμα μας. Ακόμη και κάποιες ανεπαίσθητες αλλαγές που παρατηρούμε μπορεί κάτι να σημαίνουν. Κι αυτό γιατί, το σώμα μας -τις περισσότερες φορές – κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μας προετοιμάζει, γι΄αυτό καλό είναι να το παρατηρούμε και να το ακούμε! Όσο πιο νωρίς ανακαλύψουμε κάποιο πρόβλημα υγείας, τόσο πιο εύκολη είναι η θεραπεία…

Ιδού κάποια συμπτώματα που καλό είναι να δώσετε σημασία…

Αλλαγές στα νύχια

Τα νύχια μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την υγεία μας. Μερικοί άνθρωποι έχουν πολύ χοντρά ή λεπτά νύχια, αλλά αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στη δομή ή το χρώμα τους, θα πρέπει να τα ελέγξετε. Οι μαύρες κάθετες γραμμές είναι μία από αυτές και μπορεί να είναι σημάδι μελανώματος. Εάν δεν θυμάστε να χτυπήσατε κάπου το νύχι σας ή δεν έχετε άλλη προφανή εξήγηση για το τι προκάλεσε τη μαύρη γραμμή, θα πρέπει ασφαλώς να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

Σπυράκια στο πηγούνι

Κάτω από το δέρμα, έχουμε πολλούς μικροσκοπικούς αδένες που παράγουν φυσικά έλαια για να διατηρήσουν το δέρμα μας σε καλή κατάσταση. Όταν, για κάποιο λόγο, αυτοί οι αδένες παράγουν περισσότερη λιπαρότητα από ό,τι μπορεί να χειριστεί το δέρμα μας, οι πόροι φράσσονται. Για τις γυναίκες, η εμφάνιση σπυριών κατά μήκος του πηγουνιού μπορεί να αποτελεί ένδειξη ορμονικής ανισορροπίας – όταν παράγεται υπερβολικά μεγάλο μέρος της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης, διεγείρει αυτούς τους αδένες.

Αραίωση των φρυδιών

Τα αραιά φρύδια μπορεί να αποτελούν ένδειξη υποθυρεοειδισμού. Εάν ο θυρεοειδής αδένας δε λειτουργεί σωστά, μπορεί να παράγει υπερβολική ή όχι ορμόνη. Και οι δύο αυτές καταστάσεις προκαλούν αραίωση των μαλλιών στο σώμα. Χάνουμε τρίχες όλη την ώρα, είναι μια φυσική διαδικασία, αλλά νέες υποτίθεται ότι τις αντικαθιστούν. Όταν η παραγωγή ορμονών δεν είναι ισορροπημένη, επηρεάζει την ανάπτυξη νέων τριχών από τη ρίζα τους και τα μαλλιά που έπεσαν δεν αντικαθίστανται.

Πόνος στα δάχτυλα

Τα χοντρά, ευαίσθητα δάχτυλα μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα. Όταν αναπτύσσονται οι όγκοι των πνευμόνων, απελευθερώνουν κάποιες χημικές ουσίες στην κυκλοφορία του αίματος που διεγείρουν την ανάπτυξη των ιστών κάτω από τα νύχια και στα άκρα των δαχτύλων προκαλώντας πόνο. Εάν αισθανθείτε πρήξιμο στα δάχτυλά σας, ελέγξτε το, είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς.

Μαύροι κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι συνήθως αποτέλεσμα των προβλημάτων του τρόπου ζωής. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, έχουμε μια κακή διατροφή ή έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, ο λιπώδης ιστός γύρω από τα μάτια μας αλλάζει και το δέρμα μας γίνεται λεπτότερο. Αν και αυτές οι σκούρες κηλίδες γενικά δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα, είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει να φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό σας.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook