5+1 τρόποι για να διαρκούν τα κεριά σας περισσότερο

51-τρόποι-για-να-διαρκούν-τα-κεριά-σας-πε-1531876

Χάρη στη ζεστή τους λάμψη, τα κεριά προσθέτουν ρομαντική ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο, που χαλαρώνει και ξεκουράζει το πνεύμα. Όμως πολλές φορές η διάρκειά τους δεν είναι και πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να προμηθεύεστε συνεχώς καινούρια. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε χρήσιμα tips για το πώς μπορείτε να τα κάνετε να λιώνουν πιο αργά, απολαμβάνοντάς τα περισσότερο.

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος κεριού για το δωμάτιό σας

Συνήθως δεν εξετάζουμε το μέγεθος ενός κεριού σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, αλλά είναι σημαντικό να επιλέγουμε κερί ανάλογα με το χώρο, να μην είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό, λέει στο marthastewart.com, η Megan Piorek,  ιδιοκτήτρια και κεροποιός στο Candle Threads.

Χρόνος καύσης

Κατά την πρώτη χρήση, καίτε πάντα το κερί σας για μερικές ώρες. Η Betsy Bullock, επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων στην Aromatique, συνιστά να καίτε τα κεριά για τουλάχιστον τέσσερις ώρες την πρώτη φορά. Αυτό επιτρέπει στο επάνω στρώμα του κεριού να λιώσει πλήρως, ώστε την επόμενη φορά να καεί ομοιόμορφα. Πριν χρησιμοποιήσεις τα κεριά σου τοποθέτησέ τα για μια ή δύο ώρες στο ψυγείο. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια καύσης όταν τα ανάψεις.

Τις επόμενες φορές, ο Piorek συμβουλεύει ότι πρέπει να καίτε τα κεριά σας μόνο για τρεις έως τέσσερις ώρες τη φορά. «Αυτό επιτρέπει στα κεριά να καίγονται σωστά», λέει.

Φροντίδα για το Φιτίλι

Ένα κερί είναι τόσο καλό το φυτίλι του. Εάν δεν το γνωρίζεις ήδη, όσο πιο μεγάλο είναι το φυτίλι τόσο πιο γρήγορα καίγεται ένα κερί. Οπότε, φρόντισε να κόβεις συχνά το φυτίλι και απλά να το αφήνεις στο μήκος που μπορείς να το ανάψεις λέει η Piorek. Απλώς σβήστε τη φλόγα, αφήστε το κερί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο κοπής με φυτίλι κεριών για να κόψετε το φυτίλι πριν το ανάψετε ξανά. Κάνετε αυτό μετά από κάθε τέσσερις ώρες χρόνου καύσης.

Λάβετε υπόψη ότι ένα κερί σε ένα γυάλινο δοχείο χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να κρυώσει τελείως – και είναι πολύ πιο ασφαλές να κόψετε το φυτίλι.

Καθαρίστε μετά από κάθε χρήση

Μετά από κάθε χρήση – και όταν το κερί έχει κρυώσει σε θερμοκρασία που καθιστά άνετο τον χειρισμό – φροντίστε να καθαρίσετε το κερί από τα υπολείμματα, λέει η Bullock.

Τα κεριά, ειδικά εκείνα που δεν είναι μέσα σε βάζα ή δεν έχουν θήκες με καπάκι, σκονίζονται. Συχνά, η σκόνη κολλάει στο κερί και καθιστά πολύ δύσκολο το να το ξεσκονίσεις όμως. Αντί για αυτό, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα ύφασμα από κάποιο παλιό ρούχο ή ένα υγρό πανί με μικροΐνες. Απλώς φρόντισε να το καθαρίζεις πάντα προς μια κατεύθυνση για να μην τρίβεται.

Αποθηκεύστε τα κεριά κατάλληλα

Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τα κεριά σας είναι σε εσωτερικούς χώρους και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Μην αφήνετε ένα κερί χωρίς επίβλεψη

“Το πιο σημαντικό είναι να μην αφήνετε ποτέ ένα κερί χωρίς επίβλεψη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κερί είναι από μόνο του μία φλόγα, κάτι που σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορεί να ξεκινήσει μία πυρκαγιά. Γι αυτό, μην ξεχνάτε να σβήνετε όλα τα κεριά όταν φεύγετε από το δωμάτιο ή όταν πέφτετε για ύπνο και να εξασφαλίζετε πάντα μια απόσταση τουλάχιστον 20 εκατοστών από οτιδήποτε μπορεί να καεί.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook