5+1 beauty λάθη που πρέπει να αφήσεις πίσω σου το 2021

51-beauty-λάθη-που-πρέπει-να-αφήσεις-πίσω-σου-τ-1157912

Δεν θα πω ψέματα, δεν στενοχωριέμαι καθόλου που το 2020 θα φύγει σε λίγες ώρες. Μαντεύω πως ούτε κι εσύ. Μαζί με αυτή την καθόλου ευχάριστη χρονιά όμως, καλό θα ήταν να αφήσουμε όλοι στο παρελθόν και μερικές κακές μας.. beautοσυνήθειες.

Για να κάνω την αρχή, παραδέχομαι πως δεν μπορώ να αντισταθώ σε σπυράκια και μαύρα στίγματα. Η digital director μας χρησιμοποιεί μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, η fashion editor τρώει τα νύχια της, η features editor τραβάει το βερνίκι του μανικιούρ της και η culture editor φοράει αντηλιακό μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές.

Όλες είμαστε ένοχες για κάτι, είτε γιατί το κάνουμε ασυναίσθητα, είτε από βαρεμάρα. Με τη νέα χρονιά να μοιάζει πιο ελπιδοφόρα όμως, ήρθε η στιγμή όλες μας να θέσουμε μερικά (εύκολα) beauty resolutions.

Beauty resolution no1: Αφήνουμε τα νύχια μας στην ησυχία τους

Σκέφτεσαι κάτι και το χέρι σου πάντα καταλήγει στο στόμα, «τρώγοντας» τα νύχια σου; Αυτό που θα σε βοηθήσει να μην το κάνει είναι ένα μανικιούρ. Εκτός του ότι θα είναι δύσκολο να τα δαγκώνεις, θα στενοχωριέσαι να το χαλάσεις. Σε αυτό το σημείο βέβαια να πούμε πως το να τραβάς το βερνίκι όταν ξεκινάει να ξεφτίζει δεν είναι καλή ιδέα. Κάνει κακό στα νύχια, ειδικά αν πρόκειται για ημιμόνιμο μανικιούρ. Για αυτό υπάρχει το ασετόν και η διαδικασία της αφαίρεσης του βερνικιού δεν παίρνει πάνω από μερικά λεπτά.

Beauty resolution no2: Δεν πειράζουμε σπυράκια και μαύρα στίγματα

Αν το κάνεις κι εσύ, σε νιώθω. Πώς να αντισταθείς όταν τα βλέπεις στον καθρέπτη να σε προκαλούν; Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε, καθώς ο κίνδυνος της μόλυνσης και των σημαδιών είναι πραγματικός. Το ενοχλητικό σπυράκι σε λίγες μέρες θα έχει εξαφανιστεί, ενώ τα μαύρα στίγματα καλό είναι να τα «αφήσουμε» σε κάποιον δερματολόγο/αισθητικό.

Beauty resolution no3: Φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα

Αν κι εσύ φοράς αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι στις διακοπές, δώσε προσοχή. Ναι, τότε είναι πιο πιθανό να μάθεις έγκαυμα, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει ο ήλιος στο δέρμα. Ενδεικτικά ας αναφέρω μερικά: φωτογήρανση, πανάδες ή ακόμα και καρκίνος του δέρματος. Δεν θέλω να σε τρομάξω, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, οπότε ξεκίνα να βάζεις αντηλιακό κάθε μέρα, χειμώνα καλοκαίρι, με συννεφιά ή λιακάδα.

Beauty resolution no4: Χρησιμοποιούμε τα σωστά προϊόντα για τον τύπο του δέρματός μας

Έχεις λιπαρή, κανονική, μεικτή ή ξηρή επιδερμίδα; Κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες, οπότε το να εφαρμόζεις μία οποιαδήποτε κρέμα βρήκες σε έκπτωση δεν είναι σωστό. Αναγνώρισε τι χρειάζεται το δικό σου δέρμα, βρες τα κατάλληλα προϊόντα και μείνε πιστή σε μία καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, η οποία btw θα πρέπει να αλλάζει κάθε εποχή.

Beauty resolution no5: Κουρευόμαστε συχνά

Όχι, δεν χρειάζεται να κόβεις πολλά εκατοστά κάθε φορά, αλλά 1-2 πόντοι ανά τρίμηνο είναι απαραίτητο να φεύγουν ώστε να δείχνουν τα μαλλιά σου υγιή και χωρίς ψαλίδα.

Beauty resolution no6: Πίνουμε νερό και τρώμε σωστά

Η κόκα κόλα και η πίτσα είναι τέλειες, δεν αντιλέγω, αλλά το σώμα –και το δέρμα- μας χρειάζεται καθημερινά πολύ νερό και θρεπτικά συστατικά για να είναι και να δείχνει υγιές. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα κάνουμε αυτό το μικρό δώρο στην επιδερμίδα μας, πίνοντας αρκετό νερό και τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

marieclaire.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook