5 βρώμικα αντικείμενα που ίσως δεν έχετε καθαρίσει ποτέ

5-βρώμικα-αντικείμενα-που-ίσως-δεν-έχετ-294176

Μπορεί να θυμάστε να καθαρίζετε το γυάλινο τραπέζι της κουζίνας κάθε φορά που βλέπετε τις σκόνες να κάθονται πάνω του αλλά υπάρχουν και μερικά βρώμικα αντικείμενα που κατά πάσα πιθανότητα ξεχνάτε να τα καθαρίσετε.

Ανεμιστήρας οροφής Αν έχετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα στο ταβάνι σας ίσως ήρθε η ώρα να τον καθαρίσετε για πρώτη φορά στη ζωή σας. Για να το κάνετε θα χρειαστεί να ανέβετε με μία σκάλα, να ξεβιδώσετε το κάλυμμα του κινητήρα και να ξεσκονίσετε τον ανεμιστήρα. Μόλις φύγει η σκόνη, ψεκάστε με ένα πολυκαθαριστικό και καθαρίστε με ένα καθαρό πανί. Πολύ σημαντικό είναι να μην σας πέσει ούτε σταγόνα από το πολυκαθαριστικό στον κινητήρα. Θα χρειαστείτε στην κυριολεξία μόλις 5 λεπτά για να το κάνετε.

Καλάθι άπλυτων Θα σας πάρει μόλις 5 λεπτά για να καθαρίσετε το καλάθι των άπλυτων και θα χρειαστείτε για να το κάνετε ένα πολυκαθαριστικό και μαγειρική σόδα. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι όλα τα βρώμικα ρούχα σας μπαίνουν σε αυτό το καλάθι, υπάρχει πιθανότητα να αρχίσει κάποια στιγμή να αναδύει άσχημη μυρωδιά. Ψεκάστε με το καθαριστικό μέσα στο καλάθι και απλά αφήστε το να στεγνώσει πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Σφουγγάρι κουζίνας Είναι γεμάτο βακτήρια και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και χειρότερο. Αν μπορούσατε να δείτε με το μικροσκόπιο τι υπάρχει πάνω του θα το πετούσατε επί τόπου. Για να το καθαρίσετε θα χρειαστείτε ένα μείγμα με ένα μέρος ξίδι και δύο μέρη νερό. Μουλιάστε το σφουγγάρι στο διάλυμα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Έτσι θα το διατηρήσετε καθαρό για περισσότερο καιρό. Καλό είναι, βέβαια, να το αντικαθιστάτε τακτικά.

Καφετιέρα Το καθάρισμα της καφετιέρας χρειάζεται λίγη παραπάνω ώρα για να γίνει αλλά αξίζει τον κόπο. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να το κάνετε είναι λευκό ξύδι. Κάθε φορά που φτιάχνετε καφέ αυτός αφήνει κάποια υπολείμματα πίσω του. Έτσι, στο τέλος της εβδομάδας, που έχετε φτιάξει σίγουρα 5 καφέδες το λιγότερο, αυτό που πίνετε δεν είναι καφές αλλά κάτι άλλο που δε θα θέλατε να μάθετε. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 φλ. λευκό ξύδι και 6 φλ. νερό και ρίξτε το μείγμα στην καφετιέρα σας. Αφήστε την να δουλέψει κανονικά χωρίς να της βάλετε καφέ μέσα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αφήστε το ξίδι να δράσει στο εσωτερικό της καφετιέρας για 20 λεπτά. Έπειτα κάντε την ίδια διαδικασία με σκέτο νερό για να φύγουν και τα υπολείμματα του μείγματος. Δείτε επίσης τι κρύβεται μέσα στην καφετιέρα σας και θα τρίβετε τα μάτια σας.

Χαλάκι εξώπορτας Μη γουρλώνετε τα μάτια σας αποσβολωμένοι. Είστε ένοχοι και πρέπει να το παραδεχτείτε. Το χαλάκι της εξώπορτας είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού και θέλει καθάρισμα τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Για να το καθαρίσετε ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω του και απλώστε την με μία βούρτσα. Η μαγειρική σόδα θα το καθαρίσει και θα του δώσει μία όμορφη μυρωδιά. Αφήστε την να δράσει για λίγα λεπτά και μετά πλύντε το με νερό στη μπανιέρα ή με λάστιχο στο μπαλκόνι σας.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook