5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Πέντε ταινίες αναφορά σε πρόσωπα που σημάδεψαν και σημαδεύτηκαν

5ο-φεστιβάλ-κινηματογράφου-χανίων-πέν-605473

Με μια ενότητα ταινιών με τον γενικό τίτλο ΠΡΟΣΩΠΑ συνεχίζεται την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Πέντε ταινίες που γυρίστηκαν σε ένα χρονικό ορίζοντα 40 χρόνων. Πέντε ταινίες που δεν έχουν καμιά τυπική σχέση μεταξύ τους αλλά  συναντιούνται στην ανάδειξη πρόσωπων και ιστοριών που σημάδεψαν αλλά και σημαδεύτηκαν στο χωροχρόνο.

 

  • Γυρισμένο το 1975 στην Παλαιόχωρα, την Κάντανο και στη Νέα Ζηλανδία – μεταξύ άλλων, το «Κάποτε σ’ένα Νησί» (Once upon an Island) του Μάικλ Χάβας μιλά για σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους Κρητικούς και τους Μαορί την περίοδο της κατοχής. Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο που συγκινεί, σε πρώτη ελληνική δημόσια προβολή.

 

  • «Ιχνηλατώντας τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου». Το ντοκιμαντέρ σκηνοθεσίας Γρηγόρη Καραντινάκη σε σενάριο Αναστασίας    Μάνου ακολουθεί τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Μια ιστορική διαδρομή στην οποια ο Απόστολος Παύλος γνωρίζει τον Κύριο και την πνευματική του όραση.

ΤΑΙΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.

Η ταινία είναι παραγωγή της cosmote tv

 

  • «Ειρηναίος Γαλανάκης, ένας ειρηνικός επαναστάτης». Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κουκουράκη και του Θοδωρή Παπαδουλάκη για την ζωή του μεγάλου ιεράρχη. Μια μοναδική διαδρομή πίστης, αγώνα και προσφοράς με ένα πρωτοποριακό κοινωνικό έργο που φώτισε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Κρήτη και τη Γερμανία.

 

  • Έχουν δικαιώματα οι άνθρωποι με αναπηρίες; Το ερώτημα – μεταξύ άλλων – προσεγγίζει και ο Χανιώτης σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης με την εμβληματική του ταινία «Ο Άνθρωπος που Ενόχλησε το Σύμπαν» η οποία παρουσιάζεται σε νέο συμπληρωμένο μοντάζ.

 

  • «Santoalla» των Άντριου Μπέκερ και Ντάνιελ Μέρερ (Η.Π.Α.). Μια εξαφάνιση γεννά υποψίες στο απομακρυσμένο χωριό Σαντοάγια, στην περιοχή της Γαλικίας, βορειοδυτικά της Ισπανίας. Μια γυναίκα αναζητά να βρει τι συνέβη στον σύντροφό της. Η αστυνομία ερευνά. Η ζωή συνεχίζεται. Μέχρι τη στιγμή που η αλήθεια έρχεται στο φως.

 

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις παράλληλες δράσεις του είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας  και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για δομές της πόλης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook