5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων | Δείτε το πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας

5ο-φεστιβάλ-κινηματογράφου-χανίων-δεί-606108

Η δεύτερη εβδομάδα του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ξεκίνησε με την ενότητα ταινιών «Πρόσωπα» στο οποίο προβλήθηκαν πέντε ταινίες που γυρίστηκαν σε ένα χρονικό ορίζοντα 40 χρόνων και αναδεικνύουν πρόσωπα και ιστορίες που σημάδεψαν αλλά και σημαδεύτηκαν στο χωροχρόνο.

Η εβδομάδα συνεχίζεται με πολλές ταινίες, ειδικές εκδηλώσεις, εκλεκτούς προσκεκλημένους και φυσικά μια βδομάδα γεμάτη εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Όλη η δεύτερη βδομάδα του Φεστιβάλ έχει εντατικά cineΜαθήματα. Πρωινές προβολές για τα σχολεία σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπιάς για Παιδιά και Νέους και εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου και Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

Το αφιέρωμα ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΞΕΝΟΣ με ταινίες που αναφέρονται στο προσφυγικό ζήτημα αναπτύσσεται μέσα στο διήμερο. Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης ξεκινούν οι ταινίες από το Home New Home – Project ταινίες στην παράγωγη των οποίων συμμετείχαν και πρόσφυγες από 5 χώρες της Μεσογείου.

Στις 8 το βράδυ της Τρίτης το Φεστιβάλ προβάλει την ταινία «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σοκαρίδη. Στην προβολή θα βρίσκεται ο πρωταγωνιστής Μάκης Παπαδημητρίου. Σημειώνουμε ότι η ταινία αποτελεί την ελληνική πρόταση για Oscar ξενόγλωσσης ταινίας.Το αφιέρωμα συνεχίζεται την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ με την προβολή – μεταξύ άλλων – των ταινιών.

«4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη η οποία είχε προταθεί για Oscar Ντοκιμαντέρ στα 89α βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας.«Πίσω δεν γυρνάω» της Φλώρας Πρησιμιντζή. Η ταινία καταγράφει το αγωνιώδες ταξίδι ανθρώπων με κοινή συνισταμένη τον φόβο του θανάτου και την αγωνία της ύπαρξης και της επιβίωσης. Στην προβολή θα παραβρίσκεται η σκηνοθέτις .

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

Μια βραδιά με τίτλο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ.

«A leak in Paradise», η ζωή του Ελβετού Rudolf Elmer, πρώην τραπεζίτη και πληροφοριοδότη δημοσίου συμφέροντος. Διώξεις, εξορία, παρενοχλήσεις. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος. Το «A leak in Paradise» θα προβληθεί στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου στο 5o Chania Film Festival, στο ειδικό αφιέρωμα «Δικαίωμα στο Λόγο». Αμέσως μετά στις 8 το βράδυ «Πεθαίνοντας στο γέλιο» η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου. Τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση. Oι διάσημοι Yesmen οργανώνουν την πρώτη μεγάλη φάρσα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του, τον Ιανουάριο του 2015, ο διευθυντής του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ. O Στέλιος Κούλογλου θα είναι μαζί μας στην προβολή της ταινίας του.

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας θα γίνει παρουσίαση και στο καινούργιο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» εκδόσεις της Εστίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης του οποίου ο πατέρας, Γιάννης Κλωνιζάκης καταθέτει – μαζί με δεκάδες άλλους- την μαρτυρία του για την εποχή και η οποία φιλοξενείται στο βιβλίο.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

Την Παρασκευή 3 Νοέμβριου 2017 κλείνει το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με μια βραδιά αφιερωμένη στις εκπαιδευτικές δράσεις του Φεστιβάλ.

Η βραδιά ξεκινάει στις 19:00 και στη διάρκεια της :

– Θα παρουσιαστεί το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα cineΓραφήματα

– Θα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός για τα cineΜαθήματα το 2017-2018

– Θα απονεμηθούν τα αναμνηστικά διπλώματα σε όσους συμμετείχαν στις δράσεις του 2016-2017

– Θα προβληθούν οι μαθητικές ταινίες που γυρίστηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά.

– Θα προβληθούν και άλλες επιλεγμένες ταινίες που έχουν γυριστεί από μαθητές και νέους της σχολικής κοινότητας των Χανίων.

Η βραδιά και οι προβολές του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα κλείσουν στις 22:00 την Παρασκευή με την ταινία «Επιχείρηση Πανελλήνιες» σε σκηνοθεσία Κώστα Σπανουδάκη.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις παράλληλες δράσεις του είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για δομές της πόλης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην διεύθυνση www.chaniafilmfestival.com

Το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και η εκπαιδευτική δράση CineΜαθήματα

τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας στηρίζονται από την Βουλή των Ελλήνων.

Αποτελούν συνδιοργάνωση από τους :  Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Δήμο Χανίων, Δήμο Πλατανιά

Oργανώνονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης με την συνεργασία και την υποστήριξη σημαντικών φορέων του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης και της Επιστήμης

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook