48χρονη σκηνοθέτησε τον θάνατό της και του γιου της για να αποφύγει μάχη για την κηδεμονία

48χρονη-σκηνοθέτησε-τον-θάνατό-της-και-τ-1503612

Μητέρα συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία πως σκηνοθέτησε το θάνατό της και του 7χρονου γιου της  για να αποφύγει τη μάχη για την κηδεμονία.

Ο λόγος για την 48χρονη Dawn Walker, η οποία είναι αντιμέτωπη με ομοσπονδιακές κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας και κατοχή πλαστών εγγράφων.

Πώς προσπάθησε να ξεγελάσει τις αρχές

Η 48χρονη φέρεται να άφησε τους αστυνομικούς να πιστέψουν πως είχε παρασυρθεί μαζί με τον 7χρονο γιό της ενώ ψάρευε σε μια όχθη ποταμού κοντά στο Saskatoon στον Καναδά. Ένας περαστικός ήταν αυτός που εντόπισε μια τσάντα, ένα σπασμένο καλάμι ψαρέματος και μια κουβέρτα που ήταν παρατημένα στην όχθη του ποταμού στις 23 Ιουλίου.

Το φορτηγάκι της βρέθηκε επίσης σε κοντινή απόσταση με τις αρχές να ζητούν πληροφορίες για τον εντοπισμό τους έναντι αμοιβής 10.000 δολαρίων.

Όμως, το κόλπο της αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομία ανακάλυψε πως χρησιμοποιούσε την ταυτότητα μιας φίλης της για να έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και πως είχε καταφέρει να περάσει στις ΗΠΑ.

Οι αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητό της σε ενα Airbnb στο Όρεγκον, το οποίο ήταν επίσης κλεισμένο στο όνομα της φίλης της.

Η λίστα με όσα έπρεπε να κάνει για να «εξαφανιστεί»

Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητό της αποκαλύφθηκε πως είχε κρατήσει σημειώσεις που έδειχναν πως είχε σχεδιάσει την εξαφάνισή της. Σε μια λίστα πραγμάτων που θα έπρεπε να κάνει ήταν σημειωμένα: 1. Αρνητικό τεστ κοροναϊού, 2. Καλάμι ψαρέματος, 3.Τηλέφωνο (νεκρό), 4. Ποδήλατο/ όχημα, 5. Βάψιμο μαλλιών, 6. Κάλυψη τατουάζ.

Σε μια άλλη λίστα είχε γράψει: «Παρκάρισμα αυτοκινήτου», «ρίξε το τηλέφωνο στο νερό» και «βρες τα πλησιέστερα σύνορα».

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης ένα κινητό τηλέφωνο, ένα μεγάλο ποσό καναδικού συναλλάγματος, κάρτες, μια χρεωστική κάρτα στο όνομα της φίλης της και ένα δίπλωμα οδήγησης. Όσο για τον γιο της, τον φρόντισαν οι αστυνομικοί και ενημερώθηκε ο πατέρας του πως είναι ζωντανός.

Όσο για την Καναδή, εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Πόρτλαντ τη Δευτέρα, όπου οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσής της. Οι καναδικές αρχές αναμένεται επίσης να πιέσουν για γονική απαγωγή και διατάραξη της δημόσιας τάξης με παραπλάνηση της αστυνομίας.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook