40 χρόνια αρχιεροσύνης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

40-χρόνια-αρχιεροσύνης-του-αρχιεπισκόπ-164380

eirinaiosΕπετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα ετών αρχιεροσύνης του σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης (Φεβρουάριος 1975 – Φεβρουάριος 2015) οργανώνει η Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης την ερχόμενη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Πατριαρχιακής Ακαδημίας σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, καθηγητής Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ο σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μακάριος Γρινιεζάκης, καθηγητής της Πατριαρχικής Ακαδημίας και ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της Πατριαρχιακής Ακαδημίας η οποία θα αποδώσει εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Στο τέλος της εκδήλωσης ο σεβ. πρόεδρος της Πατριαρχιακής Ακαδημίας κ. Ανδρέας εξ ονόματος της Διοικούσας Επιτροπής των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών θα επιδώσει στον σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ειρηναίο την Επετηρίδα της Πατριαρχιακής Ακαδημίας η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στο σεπτό πρόσωπό του σε ένδειξη αγάπης, τιμής και σεβασμού.

“Παρακαλούνται όσοι κληρικοί και λαϊκοί επιθυμούν και μπορούν να μετέχουν στην εκδήλωση για να τιμήσουν με την παρουσία τους το σεπτό πρόσωπο του τιμωμένου σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και ποιμενάρχου μας” αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook