4 τρόποι να διαβάσετε τη σκέψη των συναδέλφων σας… χωρίς τηλεπάθεια

4-τρόποι-να-διαβάσετε-τη-σκέψη-των-συναδ-1345525

Πώς να διαβάσουμε τη σκέψη, χωρίς να έχουμε υπερδυνάμεις

Πώς θα νιώθατε αν μπορούσατε να διαβάσετε το μυαλό των άλλων; Γιατί μπορεί η τηλεπάθεια να θεωρείται υπερδύναμη, αλλά δεν είναι αδύνατο να καταλάβουμε τι σκέφτονται οι γύρω μας. Υπάρχουν και συγκεκριμένα tips που θα μας βοηθήσουν να το καταφέρουμε.

Δε χρειάζεται να έχουμε το υψηλότερο IQ, ούτε να είμαστε οι πιο κοινωνικοί για να πετύχουμε. Η οξυδέρκεια είναι το σημείο – κλειδί που θα μας κάνει ξεχωριστούς, τόσο στη δουλειά, όσο και στη ζωή. Παρακάτω λοιπόν, θα δούμε 4 τρόπους να διαβάσουμε τη σκέψη των συναδέλφων μας, για να μπορέσουμε να χτίσουμε επαγγελματικές σχέσεις με γερά θεμέλια.

Ξεκινάμε με τις βασικές διαφορές

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε σε τι διαφέρουν οι γύρω μας. Πώς λειτουργεί ο τρόπος σκέψης τους, πώς αντιμετωπίζουν τον κόσμο. Μόνο αν μπούμε στη θέση τους θα βρούμε την καλύτερη οδό επικοινωνίας και θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Βρίσκουμε την «κόκκινη ζώνη»

Ένας ακόμη τρόπος να μπούμε στη θέση των άλλων, είναι να ανακαλύψουμε τα τρωτά τους σημεία. Τι είναι αυτό που τους προκαλεί θυμό; Τι τους στενοχωρεί; Πρέπει να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και το στόμα μας κλειστό – στην αρχή, τουλάχιστον. Να παρατηρούμε τις αντιδράσεις τους και να κρατάμε σημειώσεις.

Προσέχουμε τη γλώσσα του σώματος

Ναι, τα λόγια είναι σημαντικά, αλλά πολλές φορές το σώμα μιλάει δυνατότερα. Η γλώσσα του σώματος μαρτυρά τα πραγματικά μας συναισθήματα και όσο γρηγορότερα μάθουμε να τη διαβάζουμε, τόσο καλύτερα.

Μαθαίνουμε να ακούμε

Είναι σημαντικό να ακούμε όχι για να απαντήσουμε, αλλά για να καταλάβουμε τι λένε οι γύρω μας. Όσο δύσκολο κι αν είναι, αν μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις αλλαγές στον τόνο και τη χροιά της φωνής και τις κοφτές απαντήσεις, είμαστε σε θέση να διαβάσουμε τη σκέψη τους, χωρίς να είμαστε υπερήρωες.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook