4 τρόποι για να μη λιώνουν γρήγορα τα παγάκια του καφέ μέσα στον καύσωνα

4-τρόποι-για-να-μη-λιώνουν-γρήγορα-τα-πα-1097850

Αυτές τις μέρες, βγαίνεις έξω και νιώθεις τη ζέστη να σε αγκαλιάζει δημιουργώντας σου μεγάλη δυσφορία. Ναι, το ξέρω. Είναι κάτι πολύ εκνευριστικό, πολλές φορές και ανθυγιεινό. Το αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι ζαλάδα, πονοκέφαλος, αφυδάτωση, και πολλά άλλα σε κάθε οργανισμό.

Γι’ αυτό και προσπαθείς να μένεις δροσερή. Με κάθε τρόπο. Είτε αυτός είναι να φοράς πιο ελαφριά ρούχα είτε να κρατάς ένα μπουκαλάκι νερό πάντα στο χέρι. Σίγουρα, όμως, σου έχει τύχει να βγεις έξω με έναν καφέ στο χέρι.

Ο καφές το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, οι πιθανότητες θέλουν να πίνεις κρύο καφέ. Να ρίχνεις και τα παγάκια σου μέσα και πέρα από την απόλαυση της γεύσης να εστιάζεις και στη δροσιά του θέματος.

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κατακόρυφα, ωστόσο, ο πάγος λιώνει γρήγορα. Το περιεχόμενο του ποτηριού ζεσταίνεται και εσύ καταλήγεις ακόμα και να πετάς τον καφέ ή το όποιο ρόφημα έχεις στην κατοχή σου.

Cold Brew: Βρήκαμε πώς θα φτιάξεις τον καλύτερο κρύο καφέ στο σπίτι

Πώς δε θα λιώσουν γρήγορα τα παγάκια

Εκνευριστικό; Το θέμα θέλει ψυχραιμία. Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα παγάκια για περισσότερη ώρα.

1. Διάλεξε το σωστό ποτήρι/παγούρι για τις ανάγκες σου. Το κάθε παγούρι ενδείκνυται για διατήρηση της θερμοκρασίας για συγκεκριμένες ώρες, κάτι που συνήθως αναγράφεται στη συσκευασία του.

2. Προτίμησε μεγάλα κομμάτια πάγου αντί για μικρά ή θρυμματισμένο πάγο. Μεγαλύτερη η επιφάνεια του πάγου, δυσκολότερο το να λιώσει.

3. Μην αφήνεις το παγούρι σου στον ήλιο. Προτίμησε τα δροσερότερα σημεία του σπιτιού, του γραφείου ή του αυτοκινήτου σου.

4. Τύλιξε το ποτήρι ή το παγούρι σου με αλουμινόχαρτο πριν το τοποθετήσεις στη θήκη του. Το αλουμινόχαρτο μπορεί να διατηρήσει για περισσότερη ώρα την κρύα θερμοκρασία του ποτηριού.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook