4 σπουδαίες ταινίες που ίσως δεν έχετε δει ποτέ

4-σπουδαίες-ταινίες-που-ίσως-δεν-έχετε-δ-1595374

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιες ταινίες έχουν «αγνοηθεί» από τους φίλους του κινηματογράφου. Για παράδειγμα, μπορεί να κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα με κάποιο blockbuster και δεν τα πήγαν ιδιαίτερτα καλά στο box office, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι καλές.

Μία ταινία δεν χρειάζεται να έχει μεγάλο προϋπολογισμό, να έχει κόψει πολλά εισιτήρια ή να έχει κερδίσει (πολλές) υποψηφιότητες για Όσκαρ, για να θεωρηθεί σπουδαία, κάτι που αποδεικνύουν οι παρακάτω ταινίες που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 20 χρόνια.

Δεκάδες ταινίες επισκιάστηκαν από άλλες κυκλοφορίες, και αξίζει να τους δώσετε μία ευκαιρία (αν δεν το έχετε κάνει ήδη).

Pig (2021)

H ταινία «Pig» εστιάζει στον Ρομπ (Νίκολας Κέιτζ), έναν πρώην σεφ που ζει ολομόναχος στα δάση του Όρεγκον, μαζεύοντας μανιτάρια. Όλα μοιάζουν να κυλούν ειρηνικά μέχρι που μια μέρα άγνωστοι του επιτίθενται και κλέβουν τον πολύτιμο συνεργάτη και βοηθό του στην αναζήτηση τρούφας, το γουρούνι του. Έτσι ξεκινάει την επίπονη αναζήτηση και την επιστροφή στην πόλη και το παρελθόν του για να βρει το γουρούνι του και τον άνθρωπο που το έκλεψε.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες του 2021 (κυκλοφόρησε στις 16 Ιουλίου 2021) δεδομένου ότι έχει 97% στο Rotten Tomatoes, αλλά και μια από τις καλύτερες ταινίες του Κέιτζ, ο οποίος έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς.

Language Lessons (2021)

Το «Language Lessons» είναι ένα αμερικανικό δράμα που ακολουθεί το ταξίδι μιας απρόσμενης φιλίας μεταξύ του Άνταμ και της Cariño, της καθηγήτριας που του μαθαίνει Ισπανικά. Η ταινία διαδραματίζεται κατά την διάρκεια του lockdown και οι δύο χαρακτήρες αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους μέσω βιντεοκλήσεων.

Ο σύζυγος του Άνταμ, Γουίλ, του κάνει δώρο 100 μαθήματα Ισπανικών, αλλά πεθαίνει τραγικά πριν από το δεύτερο μάθημα. Η Cariño πείθει τον Άνταμ να συνεχίσει με τα εβδομαδιαία μαθήματα και οι δυο τους δημιουργούν έναν μοναδικό δεσμό καθώς μαθαίνουν περισσότερα ο ένας για τη ζωή του άλλου.

Παρά την βαθμολογία 95% στο Rotten Tomatoes και 7,1/10 στο IMDb, η ταινία αυτή δεν τράβηξε πολύ την προσοχή.

The Illusionist (2006)

Παρά το γεγονός ότι είχε πολλά καθαρά κέρδη, το «The Illusionist» επισκιάστηκε χωρίς αμφιβολία από το «The Prestige» που είχε μια παρόμοια υπόθεση. Πώς συνέβη αυτό, αφού κυκλοφόρησε πρώτο «The Illusionist»;

Και οι δύο ταινίες κυκλοφόρησαν ως σασπένς-θρίλερ που επικεντρώνονται στη μαγεία και την τέχνη της ψευδαίσθησης. Στην πραγματικότητα, το «The Illusionist» είναι περισσότερο ένα ρομαντικό δράμα. Μια απίστευτα καλοδουλεμένη ταινία, αλλά παρόλα αυτά άφησε το κοινό να αισθάνεται κάπως εξαπατημένο. Όταν το «The Prestige» κυκλοφόρησε δύο μήνες αργότερα, το «The Illusionist» περιφρονήθηκε.

Road to Perdition (2002)

Μία σπουδαία ταινία του Σαμ Μέντες με ένα all-star κάστ (Τομ Χανκς, Πολ Νιούμαν, Τζουντ Λο, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Στάνλεϊ Τούτσι, Τάιλερ Χέσλιν), αλλά και με εκληκτικές ερμηνείες.

Αν και τα πήγε φανταστικά στα Όσκαρ του 2003 (κερδίζοντας έξι βραβεία), αυτή η ταινία παραδόξως δεν είναι πολύ γνωστή, καθώς άνοιξε την ίδια μέρα με το μέτριο «Reign of Fire», το οποίο παρά τις ανάμεικτες κριτικές, κέρδισε το ενδιαφέρον ως μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook