4 σημάδια που δείχνουν ότι το φούσκωμα που νιώθετε δεν είναι φυσιολογικό

4-σημάδια-που-δείχνουν-ότι-το-φούσκωμα-π-1475536

Δείτε ποια συμπτώματα δείχνουν ότι το φούσκωμα δεν είναι φυσιολογικό

Το φούσκωμα είναι απολύτως φυσιολογικό και παροδικό όταν εκδηλώνεται πριν από την έμμηνο ρύση ή μετά την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλές φυτικές ίνες. Άλλοτε πάλι όμως η αιτία του δεν είναι και τόσο προφανής, κάτι που αναμφίβολα μας βάζει σε σκέψεις και μας δημιουργεί ανησυχίες για την υγεία μας.

Γι’ αυτό και παρακάτω θα δείτε μερικά συμπτώματα που όταν συνδυάζονται με το φούσκωμα μπορεί να κρύβουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Νιώθετε πόνο

Όταν πονάτε στην κοιλιά και ταυτόχρονα είναι φουσκωμένη τότε πρέπει να απευθυνθείτε στοn γιατρό σας γιατί μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου των ωοθηκών. Μπορεί επίσης να υπάρχει απόφραξη στο λεπτό ή παχύ έντερο και να εμποδίζεται η διέλευση της τροφής.

Μια άλλη ένδειξη ότι η φούσκωμα μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου των ωοθηκών είναι η αλλαγή στη συμπεριφορά των κενώσεων. Για παράδειγμα ίσως παρατηρείτε ξαφνικά ότι πρέπει να επισκεφτείτε την τουαλέτα.

Όταν διαρκεί πολύ καιρό

Για να είναι επικίνδυνο το φούσκωμα συνήθως πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 2 εβδομάδες. Εάν πηγαίνετε κανονικά στην τουαλέτα και δεν σας ενοχλούν οι τροφές, αλλά το φούσκωμα επιμένει τότε καλό είναι να ζητήσετε ιατρική περίθαλψη.

Αλλάζει η όρεξή σας

Εάν αλλάζει η όρεξη σας σε συνδυασμό με το φούσκωμα μπορεί να είναι σημάδι άλλων καρκίνων, όπως του παγκρέατος, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του στομάχου. Μερικοί άνθρωποι έχουν επίσης ναυτία και έμετο.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Πολλοί άνθρωποι πάσχουν από κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) χωρίς να το γνωρίζουν. Τα συμπτώματα της πάθησης είναι το πρήξιμο στην κοιλιά, η διάρροια και η ανεξήγητη απώλεια βάρους, ενώ λιγότερο συχνά συμπτώματα είναι η αναιμία και τα δερματικά εξανθήματα. Ο γαστρεντερολόγος μπορεί να κάνει διάγνωση της κοιλιοκάκης με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης και ανάλυσης ιστού από το έντερο.

Αν παρατηρήσετε ένα από τα παραπάνω σημάδια μαζί με το φούσκωμα καλό είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας, ώστε να αποκλείσετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook