4 πραγματικά καλά πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας όταν μειώσετε τη ζάχαρη

4-πραγματικά-καλά-πράγματα-που-θα-συμβο-1375452

Θέλετε ενέργεια που διαρκεί; Νεανικό δέρμα; Τότε ίσως να σκεφτείτε να μειώσετε τη ζάχαρη

Το να μειώσουμε την κατανάλωση της ζάχαρης αποτελεί μια πρόκληση- ακόμα και για τους πιο ισχυρούς ανάμεσά μας. Βλέπετε, η έρευνα έχει βρει ότι η ζάχαρη ξεγελάει τον εγκέφαλό σας ώστε να θέλει όλο και περισσότερο από αυτήν.

Αλλά υπάρχουν καλά νέα. Λίγη γλυκύτητα είναι εντάξει. Εξάλλου η American Heart Association συνιστά όχι περισσότερα από έξι κουταλάκια του γλυκού πρόσθετης ζάχαρης την ημέρα. Επίσης δεν χρειάζεται να μειώσετε τα φυσικά σάκχαρα που βρίσκονται σε ολόκληρα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, διότι είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Αλλά αν μπορέσετε να μειώσετε την πρόσληψη πρόσθετης ζάχαρης, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε μερικά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Ετοιμαστείτε να αποκτήσετε νεανικό δέρμα

Η ζάχαρη επηρεάζει την ποσότητα του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματός σας – και μελέτες δείχνουν ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα δημιουργούν ένα μοριακό φαινόμενο ντόμινο που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Αυτός είναι απλώς ένας όρος για μια διαδικασία που μπορεί να εμποδίσει την επισκευή του κολλαγόνου του δέρματός σας, της πρωτεΐνης που το κάνει να φαίνεται νεανικό. Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μειωμένη ελαστικότητα και πρόωρες ρυτίδες. Ευτυχώς, η έρευνα δείχνει ότι η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χαλάρωσης και άλλων ορατών σημαδιών γήρανσης.

Θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια

Τα προστιθέμενα σάκχαρα είναι απλοί υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι χωνεύονται γρήγορα και εισέρχονται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματός σας, χαρίζοντας μας ενέργεια. Μόνο που αυτή η τόνωση είναι παροδική. Γιατί το σώμα απελευθερώνει ινσουλίνη και τα επίπεδα της γλυκόζης πέφτουν απότομα, με αποτέλεσμα να ξεμένουμε γρήγορα από ενέργεια.

Θα μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη

Δεδομένου ότι η κατανάλωση λιγότερων γλυκών σας βοηθά να κρατήσετε μακριά τα περιττά κιλά, θα είστε επίσης πιο προστατευμένοι από τον διαβήτη τύπου 2 . Αλλά η κατανάλωση λιγότερης ζάχαρης μειώνει επίσης τον κίνδυνο της νόσου και με έναν άλλο τρόπο: Μια δίαιτα με πολλούς υδατάνθρακες ταχείας πέψης, όπως η ζάχαρη, απαιτεί από το πάγκρεας να απελευθερώνει πολλή ινσουλίνη, γεύμα μετά το γεύμα, μέρα με τη μέρα. Αυτή η υπερβολική ζήτηση μπορεί να κουράσει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη, προκαλώντας δυσλειτουργία και οδηγώντας τελικά σε διαβήτη.

Θα έχετε γερή καρδιά

Η έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει πραγματικά το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια μελέτη του 2014 αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 17% έως 21% των ημερήσιων θερμίδων τους από γλυκά είχαν 38% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο σε σύγκριση με εκείνους που διατήρησαν την πρόσληψη πρόσθετης ζάχαρης στο 8% των ημερήσιων θερμίδων τους.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook