4 μεγάλα κόλπα για να είναι πάντα καλά οργανωμένο το σπίτι

4-μεγάλα-κόλπα-για-να-είναι-πάντα-καλά-ο-1610975

Όταν το σπίτι είναι σωστά οργανωμένο, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να παραμείνει καλά τακτοποιημένο για όλο τον χρόνο, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερος κόπος.

Αν φέτος είστε αποφασισμένοι να αναβαθμίσετε την εικόνα και τον βαθμό άνεσης που σας προσφέρει, τότε καλό είναι πρώτα να ξεκινήσετε με την οργάνωση του. Η κίνηση αυτή θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο άνετα και πιο ευχάριστα σε όλους τους χώρους σας.

Παρακάτω ακολουθούν τα 4 μεγάλα tips για την οργάνωση του σπιτιού, που αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο λάθους:

1. Ξεκινήστε με τα πιο προβληματικά σημεία

Ο λόγος που πολλοί δυσκολεύεστε να βάλετε σε μια τάξη το σπίτι είναι η ακαταστασία, αφού δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Η απάντηση όμως είναι πολύ πιο απλή από αυτή που νομίζετε. Εντοπίστε ποια είναι τα πιο προβληματικά σημεία στο σπίτι και ξεκινήστε με αυτά. Για παράδειγμα αν το υπνοδωμάτιο σας είναι τις περισσότερες μέρες ακατάστατο, τότε πρέπει πρώτα να εστιάσετε σε αυτό. Γενικά καλό είναι να κάνετε πάντα μια καλή εκκαθάριση για να μη χρειαστεί να κάνετε διπλό κόπο. Όποιος και αν είναι ο χώρος σας χρησιμοποιήστε καλάθια, κουτιά, ράφια, γάντζους και ραφιέρες για να αυξήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

2. Σκεφτείτε ποιες είναι οι ανάγκες σας στο σπίτι

Για να μπορέσετε να οργανώσετε σωστά το σπίτι πρέπει να σκεφτείτε ποιες είναι οι ανάγκες σας μέσα σε αυτό. Ποια πράγματα είναι απαραίτητα για εσάς σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά.

Σημασία δεν έχει απλά να εντοπίσετε αυτά που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και ένα χρόνο, αλλά να γνωρίζετε τον λόγο που δεν τα αξιοποιήσατε. Με τον τρόπο αυτό θα κάνετε περισσότερη οικονομία και θα απαλλαγείτε οριστικά από κάθε τι περιττό.

Αν για παράδειγμα έχετε πολλές ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα που δεν τις χρησιμοποιείτε, τότε καλό θα ήταν να τις χαρίσετε και να αδειάσετε χώρο στα ντουλάπια σας. Αν πάλι έχετε πολλά ρούχα που δεν φοράτε πλέον, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε μια καλή εκκαθάριση στην ντουλάπα σας. Με τον τρόπο αυτό θα εστιάσετε στο τι πρέπει να κρατήσετε ή να αναζητήσετε για να γίνει πιο λειτουργικό το σπίτι.

3. Ασχοληθείτε με ένα δωμάτιο τη φορά

Η σωστή οργάνωση στο σπίτι δεν απαιτεί βιασύνη. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τακτοποιείτε επιδερμικά έναν χώρο.

Για παράδειγμα αν ξεκινήσετε με την κουζίνα και δείτε ότι περισσεύουν κάποια πράγματα, μη βιαστείτε να τα «κρύψετε» μέσα συρτάρια και ντουλάπια γιατί θα διαπιστώσετε ότι σύντομα θα ξαναβγούν στην επιφάνεια. Ο χώρος θα είναι καλά οργανωμένος μόνο όταν όλα έχουν μια σταθερή θέση. Μία καλή λύση είναι να βάζετε στόχο με ένα δωμάτιο κάθε μήνα.

4. Συντηρήστε το σπίτι μια φορά την εβδομάδα

Ακόμη και οι πιο τέλειοι χώροι απαιτούν συντήρηση. Για να παραμείνει το σπίτι καλά οργανωμένο, αρκεί να ασχοληθείτε μια φορά την εβδομάδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφιερώσετε μόλις 15 λεπτά από τον ελεύθερο σας χρόνο για να επαναφέρετε σε τάξη τα πράγματα σας.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook