4 λουλούδια για να φυτέψεις εύκολα στο μπαλκόνι σου και να πιάσουν αμέσως

4-λουλούδια-για-να-φυτέψεις-εύκολα-στο-μ-872257

Για αρχάριους κηπουρούς που θέλουν να ομορφύνουν το μπαλκόνι και την ψυχή τους!

Τα φυτά είναι η ζωή μας, είναι η συντροφιά μας, είναι η χαρά που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε ανάμεσά τους. Μας γεμίζουν οξυγόνο και μας γειώνουν με την μητέρα φύση! Κάθε μπαλκόνι -μικρό ή μεγάλο- έχει ανάγκη από πράσινο. Ειδικά μέσα στην πόλη, έχουμε ανάγκη από την ομορφιά και την αναζωογόνηση που μας προσφέρουν!

Αν είσαι αρχάριος στην κηπουρική, καλό θα είναι να αγοράσει τα πρώτα φυτά εσωτερικού ή και εξωτερικού χώρου τα οποία μπορούν να φυτευτούν εύκολα και πιάνουν ακόμη πιο εύκολα. Αυτά τα φυτά και λουλούδια είναι αρκετά ανθεκτικά και για εσένα που θέλεις να πειραματιστείς είναι η καλύτερη λύση.

Η ενασχόλησή μας με τα φυτά είναι ένα από τα πιο θεραπευτικά χόμπι: μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τη φύση, μας ανακούφιση από το άγχος της καθημερινότητας και μπορεί να μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενες καθώς παρακολουθούμε από το μηδέν τα φυτά μας να μεγαλώνουν και να ανθίζουν.

Είτε ζεις στον πέμπτο όροφο μιας πολυκατοικίας είτε έχεις μια μεγάλη αυλή με απεριόριστο χώρο, αυτά τα 4 φυτά μπορείς να τα καλλιεργήσεις οπουδήποτε.

Πριν ξεκινήσεις πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα για τα φυτά αυτά και τον τρόπο που πρέπει να τα φροντίσεις. Παρακάτω έχω συγκεντρώσει 4 από τα ευκολότερα φυτά για καλλιέργεια για αρχάριους κηπουρούς.

1. Ηλίανθοι

Τι πιο όμορφο από τους ήλιους; Ο χαρούμενος ηλίανθος είναι ασυναγώνιστος. Παρά τα μεγάλα του άνθη και το πανύψηλο ανάστημά τους, μη σε φοβίζει: Είναι πραγματικά το ιδανικότερο φυτό για αρχάριους κηπουρούς. Όπως αντιλαμβάνεσαι χρειάζεται φως και χώρο από το ένα λουλούδι στο άλλο.

2. Πανσέδες

Οι πανσέδες είναι το τέλειο λουλούδι για μέρη όπου το κλίμα ποικίλει. Θα τα βλέπεις συχνά να πωλούνται το φθινόπωρο και την άνοιξη, επειδή είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντέχουν ακόμη και στον χειμώνα.

3. Πετούνιες

Γνωστές για το σχήμα της τρομπέτας και την σχεδόν απεριόριστη σειρά χρωμάτων, οι πετούνιες είναι μια καταπληκτική επιλογή για τον κήπο ή την βεράντα σου. Μπορείς να τις βρεις σε διάφορα χρώματα.

4. Μέντα

Αν ψάχνεις για κάτι εύκολο στην καλλιέργεια, το οποίο είναι επίσης νόστιμο τόσο για τα φαγητά σου όσο και για τα… κοκτέιλ σου, αυτή είναι η μέντα .Αυτό το νόστιμο βότανο είναι στην πραγματικότητα πολυετές, οπότε θα έχεις κάθε χρόνο υπέροχα φυλλαράκι μέντας που θα απογειώνουν κάθε φαγητό σου!

Πηγή: queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook