4 beauty αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι ούτε με την αδελφή σου!

4-beauty-αντικείμενα-που-δεν-πρέπει-να-μοιράζ-156662

duscheΜπορεί να μοιράζεσαι με την αδελφή και την κολλητή σου τα πάντα, όμως υπάρχουν και κάποια αντικείμενα που είναι άκρως προσωπικά και μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία σου αν τα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από εσένα…

Μάθε ποια είναι αυτά τα 4 αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι με κανέναν:

1. Σαπούνι:

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα προειδοποιούν ότι το κοινόχρηστο σαπούνι αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες λοίμωξης από το σταφυλόκοκκο και μάλιστα σε ένα είδος του βακτηρίου που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα αντιβιοτικά.

2. Αποσμητικό:

Προσοχή στη διάκριση των ενδείξεων antiperspirant – deodorant. Το αποσμητικό (deodorant) καταπολεμά τη μυρωδιά που απελευθερώνουν τα βακτήρια και συνήθως έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αντιθέτως, το ανθιδρωτικό (antiperspirant) επιβραδύνει τη διαδικασία εφίδρωσης κι έτσι δεν εξοντώνει τα μικρόβια που μεταδίδονται επάνω στο προϊόν έπειτα από την επαφή με την επιδερμίδα.

3. Ξυραφάκι:

Μελέτες δείχνουν ότι ένα φαινομενικά αθώο ξυραφάκι μπορεί να συμβάλει στη μετάδοση της ηπατίτιδας Β και Γ, του ιού HIV, βακτηρίων, μυκήτων και όχι μόνο.

4. Πετσέτες:

Με μια πετσέτα μπορεί να μεταδοθεί η επιπεφυκίτιδα ή η γονόρροια, ιδιαίτερα εάν είναι βρεγμένη. Η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μπάνιο ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Πηγή: faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook