4 αναπάντεχα οφέλη που κερδίζετε από το σεξ

4-αναπάντεχα-οφέλη-που-κερδίζετε-από-το-1113231

Εκτός από την ομολογουμένη απόλαυση που προσφέρει το σεξ, σύμφωνα με το Reader’s Digest αποδεικνύεται και άκρως ευεργετικό για την υγεία. Δείτε παρακάτω, λοιπόν, τρία αναπάντεχα οφέλη που κερδίζετε από το σεξ.

Σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες

Όπως κάθε άσκηση, έτσι και η σεξουαλική επαφή καίει λίπος και θερμίδες -περίπου 96 θερμίδες σε 20 λεπτά για έναν άνθρωπο 70 κιλών. Αυτό σημαίνει ότι θα κάψει τις θερμίδες από εκείνο το επιπλέον ποτήρι κρασιού κατά την διάρκεια του δείπνου.

Σας κάνει να δείχνετε νεότεροι

Ένα από τα οφέλη του σεξ είναι η νεανική εμφάνιση, σύμφωνα με μελέτη 3.500 ατόμων ηλικίας 18 έως 102 ετών που διεξήχθη από το Royal Edinburgh Hospital στη Σκωτία. Οι ερευνητές απέδωσαν αυτό στη μείωση του στρες, της μεγαλύτερης ικανοποίησης και του καλύτερου ύπνου, τα οποία όλα σχετίζονται επίσης με τη σεξουαλική δραστηριότητα. Μάλιστα, όχι μόνο σας βοηθά να δείχνετε νεότεροι, αλλά μελέτες δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη και να ζήσετε περισσότερο.

Σας βοηθά να ζήσετε περισσότερο -αν το κάνετε αρκετά συχνά

Μια διαχρονική μελέτη της Ουαλίας εξέτασε τη σχέση μεταξύ θνησιμότητας και συχνότητας σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου σε κάθε έτος ήταν 50 % χαμηλότερος στους άνδρες που έκαναν σεξ δύο φορές ή περισσότερο την εβδομάδα από ό,τι στους άνδρες που είχαν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα. Ακόμα και στον έλεγχο παραγόντων όπως η ηλικία, η κοινωνική τάξη και το κάπνισμα, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο σεξ, τόσο το καλύτερο.

Προάγει ένα αίσθημα ευεξίας

Ένα από τα πολλά οφέλη του σεξ είναι ότι προάγει τα πάντα, από τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία έως την ευτυχία. Μάλιστα, μία μελέτη των ΗΠΑ σε περισσότερους από 1.800 ανθρώπους διαπίστωσε ότι οι αυξήσεις της ωκυτοκίνης και των ενδορφινών (οι οποίες έχουν εμφανές ηρεμιστικό αποτέλεσμα) συνέβησαν ως αποτέλεσμα οργασμού, εξηγώντας γιατί το σεξ προκαλεί συχνά και υπνηλία.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook