4+2 σημάδια που δείχνουν πως ήρθε η ώρα για κούρεμα

42-σημάδια-που-δείχνουν-πως-ήρθε-η-ώρα-γι-1207987

Tα μαλλιά χρειάζονται κι αυτά, τη δική τους περιποίηση για να διατηρούνται υγιή και δυνατά. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει, μεταξύ άλλων και τακτικό κούρεμα, καθώς οι θεραπείες από μόνες τους δεν αρκούν. Οι ειδικοί αναφέρουν πως το ιδανικό διάστημα για κούρεμα, είναι κάθε 6 με 8 εβδομάδες, όμως η αλήθεια είναι πως αυτό εξαρτάται κι από τον τύπο των μαλλιών σας. Έτσι αν δεν ανήκετε σε όσες επισκέπτονται τακτικά το κομμωτήριο, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν πως ήρθε η ώρα να κλείσετε ραντεβού.

Παρατηρείτε ξηρές άκρες

Όταν οι άκρες των μαλλιών γίνονται πιο ξηρές και δεν μπορούν να κλειδώσουν την ενυδάτωση. Έτσι, εάν μετά το μπάνιο, οι άκρες των μαλλιών σας στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μαλλιά σας, τότε είναι σημάδι πως πρέπει να κοπούν.

Διακρίνετε ψαλίδα

Η ψαλίδα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στα μαλλιά που χρειάζεται προσοχή και ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε, είναι ένα μικρό φρεσκάρισμα που θα δυναμώσει και τις άκρες.

Τα μαλλιά σας δεν λάμπουν αρκετά

Τα υγιή μαλλιά είναι τα λαμπερά μαλλιά. Κι αν αυτή η λάμψη έχει χαθεί ακόμα κι αν μόλις έχετε λουστεί, τότε αυτό θα πρέπει να σας χτυπήσει καμπανάκι.

Τα μαλλιά σας μπερδεύονται πολύ εύκολα

Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, τείνουν να μπερδεύονται πολύ εύκολα. Έτσι, όταν προσπαθείτε να τα βουρτσίσετε παρατηρείτε πολλούς κόμπους. Και για να ξεμπερδευτούν τα μαλλιά απαιτείται έντονο βούρτσισμα, το οποίο θα τραυματίσει ακόμα περισσότερο την τρίχα.

Κάθε μέρα είναι bad hair day

Μία bad hair day συμβαίνει σε όλους μας, αν όμως δυσκολεύεστε καθημερινά να φτιάξετε τα μαλλιά σας, αυτό σημαίνει πως μια επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι αναγκαία.

Νιώθετε απλά την ανάγκη για μία ανανέωση

Τα όμορφα μαλλιά δεν είναι μόνο αισθητικά όμορφα, αλλά μας κάνουν να νιώθουμε και καλύτερα. Αν αισθάνεστε πως χρειάζεστε μία αλλαγή, τότε ίσως πρέπει να ακολουθήσετε το ένστικτό σας και να την τολμήσετε.

Πηγή: instyle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook