37χρονος άνδρας ξύπνησε νομίζοντας ότι ήταν «16χρονος»

37χρονος-άνδρας-ξύπνησε-νομίζοντας-ότι-1260220

Ένας 37χρονος πατέρας ενός παιδιού από το Τέξας των ΗΠΑ ξύπνησε μια μέρα έτοιμος να πάει στο σχολείο, νομίζοντας ότι βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1990, αφού είχε «χάσει» τις τελευταίες δύο δεκαετίες της ζωής του, συμπεριλαμβανομένου του γάμου του αλλά και της απόκτησης μίας κόρης.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο Ντάνιελ Πόρτερ ξύπνησε στο κρεβάτι του, όπως κάθε άλλο πρωί, μόνο που κάτι δεν πήγαινε καλά. Δίπλα του κοιμόταν μια γυναίκα που δεν είχε ξαναδεί ποτέ και όταν κοίταξε στον καθρέφτη, τον κοιτούσε ένας «γέρος και χοντρός» άντρας.

Ο Ντάνιελ είχε σηκωθεί νομίζοντας ότι ήταν ώρα να πάει στο σχολείο, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί ότι είχε αποφοιτήσει από το λύκειο σχεδόν δύο δεκαετίες πριν και ότι η γυναίκα στο κρεβάτι του ήταν η σύζυγός του, με την οποία είχε μια 10χρονη κόρη.

Ο Ντάνιελ Πόρτερ είχε πέσει για ύπνο ως 36χρονος πατέρας ενός παιδιού και ξύπνησε την επόμενη μέρα νομίζοντας ότι ήταν ακόμα 16 ετών, χωρίς να θυμάται τη ζωή του ως οικογενειάρχης. Η σύζυγός του, Ρουθ, έπρεπε να τον ηρεμήσει και να του εξηγήσει ότι ήταν η γυναίκα του και ότι δεν είχε απαχθεί από κάποιον άγνωστο. Ακούγεται αστείο, αλλά ήταν μια τρομακτική εμπειρία και για τους δύο.

«Ξύπνησε ένα πρωί και απλά δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ή πού βρισκόταν. Ήταν πολύ μπερδεμένος. Μπορούσα να καταλάβω ότι δεν αναγνώριζε το δωμάτιο», είπε η Ρουθ. «Νόμιζε ότι είτε ήταν μεθυσμένος και είχε πάει σπίτι με μια γυναίκα είτε ότι τον είχαν απαγάγει. Τον έβλεπα να ψάχνει για μια οδό διαφυγής», σημείωσε.

Ευτυχώς, το ζευγάρι είχε μετακομίσει στο σπίτι των γονιών του Ντάνιελ, οι οποίοι την βοήθησαν να τον πείσει ότι ήταν ασφαλής και ότι βρισκόταν εκεί που έπρεπε να είναι. Παρόλα αυτά, δεν αναγνώριζε καν τη 10χρονη κόρη του, τη Λίμπι, και φοβόταν τα δύο σκυλιά τους. Δεν αναγνώριζε καν τον εαυτό του όταν κοιτούσε στον καθρέφτη.

Οι γιατροί διέγνωσαν αρχικά τον Ντάνιελ Πόρτερ με παροδική αμνησία -μια ξαφνική, προσωρινή διακοπή της βραχυπρόθεσμης μνήμης- και του είπαν ότι αναμένεται να επανέλθει στον παλιό του εαυτό μέσα σε 24 ώρες. Ωστόσο, ένα χρόνο αφότου ξύπνησε χωρίς να θυμάται τίποτα από τα τελευταία 20 χρόνια, ο 37χρονος εξακολουθεί να μην μπορεί να θυμηθεί πολλά από τη ζωή του πέρα από τα χρόνια του γυμνασίου.

Ο Πόρτερ όχι μόνο δεν θυμάται τη γυναίκα και την κόρη του, τα κατοικίδιά τους και τους φίλους που έκανε τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά έχει ξεχάσει ακόμη και όλη την εκπαίδευση που πήρε μετά το λύκειο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να σταματήσει να εργάζεται. Η Ρουθ τον οδηγεί στη γειτονιά, επανασυνδέοντάς τον με τους παλιούς του φίλους, με την ελπίδα να επαναφέρει τη μνήμη του, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει.

Τα πράγματα ήταν δύσκολα για τη σύζυγο και την κόρη του Ντάνιελ τον τελευταίο χρόνο, καθώς πάσχιζαν να συμβιβαστούν με τη μυστηριώδη κατάστασή του. Όχι μόνο του λείπει ένα μεγάλο κομμάτι της μνήμης του, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένας διαφορετικός άνθρωπος, με διαφορετικές προτιμήσεις στο φαγητό και διαφορετική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, τώρα του αρέσει να βγαίνει έξω, ενώ στο παρελθόν δεν το έκανε.

«Είναι περίεργο γιατί εγώ είμαι σε μια παλιά σχέση και εκείνος σε μια καινούργια», δήλωσε η Ρουθ.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook