30 τραυματίες και έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου λόγω αναταράξεων

30-τραυματίες-και-έκτακτη-προσγείωση-αε-891551

Ένα αεροσκάφος της Air Canada, κατά τη διάρκεια πτήσης από το Βανκούβερ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, αντιμετώπισε ξαφνικές αναταράξεις την Πέμπτη, αφήνοντας σχεδόν τριάντα άτομα με μικρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με δηλώσεις της αεροπορικής εταιρείας.

Η πτήση AC33 προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Χονολουλού στις 6:46 π.μ. τοπική ώρα, όπου το ιατρικό προσωπικό ήταν σε κατάσταση αναμονής για να εξετάσει τους τραυματίες.

Αρχικά, δηλώθηκαν 25 τραυματίες, αλλά αφού το ιατρικό προσωπικό εξέτασε όσους ήταν στο αεροσκάφος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Air Canada Peter Fitzpatrick δήλωσε ότι φαίνεται ότι 35 άτομα υπέστησαν μικρούς τραυματισμούς.

Το Boeing 777-200 μετέφερε 269 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος και ήταν περίπου δύο ώρες μετά τη Χαβάη, όταν ξεκίνησαν οι έντονες αναταράξεις, δήλωσε ο Fitzpatrick.

Οι αναταράξεις σημειώθηκαν στα 10.973 μέτρα (36.000 πόδια) περίπου 966 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χονολουλού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ian Gregor.

Η Air Canada δήλωσε ότι θα παρέχει δωμάτια σε ξενοδοχείο στη Χονολουλού για τους επιβάτες του αεροσκάφους, μέχρι να προγραμματιστεί μια νέα πτήση προς την Αυστραλία.

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook