3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις σωστά την τεχνολογία για να βρεις την ευτυχία

3-τρόποι-να-χρησιμοποιήσεις-σωστά-την-τ-1384161

Ο συμπεριφοριστής, Mike Rucker θεωρεί πως η ευτυχία μας εξαρτάται από τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και εξηγεί το πώς.

Η ευτυχία έγινε δωρεάν μάθημα στο Harvard και το πιο δημοφιλές σεμινάριο στα 321 χρόνια λειτουργίας του Yale. Όλοι μας πλέον επιδιώκουμε τρόπους που θα μας κάνουν περισσότερο χαρούμενους με αποτέλεσμα την έκρηξη πολλών apps και gadgets που εγγυώνται την προσωπική ευτυχία.

Το κυνήγι της ευτυχίας ωστόσο, δεν ξεκίνησε μαζί με την τεχνολογία. Ο ψυχολόγος, Ed Diener, εφηύρε το concept της «υποκειμενικής ευημερίας» το 1984 αλλά η ευτυχία απασχολούσε από πάντα ως όρος. Σήμερα προκειμένου να βελτιώσουμε την προσωπική μας ευτυχία, τείνουμε να απαντάμε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο την τεχνολογία.

Αν χρησιμοποιείς κι εσύ στην τεχνολογία για να κατακτήσεις πιο εύκολα την ευτυχία, καλό είναι να προσέξεις τις παρακάτω παγίδες:

Μη χάσεις τη χαρά σου, αναζητώντας την ευτυχία

Η τεχνολογία είναι ένα από τα μέσα που συμβάλλουν στην αυτοβελτίωση αλλά από επιστημονικές έρευνες προκύπτει ότι όταν αναλωνόμαστε στο κυνήγι της ευτυχίας, χάνουμε και τα πιο βασικά. Αυτό σημαίνει ότι στην προσπάθειά μας να νιώσουμε ευτυχισμένοι, καταλήγουμε πολλές φορές με κατάθλιψη, αποβάλλοντας κάθε θετικό συναίσθημα.

Έτσι, τείνουμε να ξοδεύουμε πολλή ενέργεια στα άυλα και καταλήγουμε να συγκρίνουμε την ευτυχία μας με των άλλων, ξεφεύγοντας από τον αρχικό στόχο. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να επιλέξουμε τις σωστές εφαρμογές που κάνουν focus στις ανάγκες του εαυτού μας μέχρι την κατάκτηση της πολυπόθητης προσωπικής ευτυχίας.

Να είσαι προσεκτικός με τα επιστημονικά στοιχεία που έχεις στη διάθεσή σου

Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να νομίζεις ότι έχεις ανακαλύψει το υπέρτατο app για να αγγίξεις την ευτυχία, πολλά από αυτά δεν στηρίζονται σε έγκυρα επιστημονικά στοιχεία. Αν παρόλα αυτά, το app ισχυρίζεται ότι βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες, χρησιμοποίησε το Google Scholar για να βρεις την αρχική έρευνα. Αν δεν βρεις τίποτα, τότε καλύτερα να βρεις κάποια άλλη εφαρμογή.

Μη «χαθείς» στην αναζήτηση του πιο κατάλληλου app

Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά apps για την ευτυχία, δεν σημαίνει ότι είναι και βοηθητικά για όλους. Το μονοπάτι προς την ευτυχία είναι τόσο ιδιαίτερο όσο εμείς γι’ αυτό αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο τεχνολογικό μέσο για να προσεγγίσεις τον άυλο όρο, καλό είναι να απολαύσεις τη διαδρομή χωρίς παρεμβολές που σε εμποδίζουν και σε απομακρύνουν από τον στόχο.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook