3 όχι τόσο αθώα λάθη στο μακιγιάζ που καταστρέφουν την εμφάνισή μας

3-όχι-τόσο-αθώα-λάθη-στο-μακιγιάζ-που-κα-726725

Σε όλες μας έχει συμβεί να αγοράζουμε καλλυντικά από κάποιο κατάστημα ομορφιάς και εφαρμόζοντάς τα για την έξοδό μας κάτι να μας ενοχλεί. Κάτι έχει πάει πολύ λάθος, παρ’ ότι το δοκιμάσαμε στο κατάστημα. Συνήθως οι ατέλειες αυτές που μας χαλάνε το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Τι συμβαίνει λοιπόν;

1. Δοκιμάζουμε το makeup στο χέρι.

Κλασικό λάθος που κάνουμε για εξοικονόμηση χρόνου και κόπου. Πόσες φορές θυμάστε τον εαυτό σας να δοκιμάζει βιαστικά διαφορετικά foundation στη ράχη του χεριού στριμωγμένα δίπλα δίπλα ώστε να βρείτε το ιδανικό χωρίς βοήθεια; Αποτελέσματα μεθόδου swatch στο χέρι: ουράνιο τόξο στο χέρι, λάθος foundation στο σπίτι.

Η λύση, αν και βαρετή για πολλές, είναι απλή. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία μακιγιέρ και διαλέξτε μαζί τη σωστή απόχρωση, όση ώρα κι αν πάρει. Αξίζει πολύ περισσότερο.

2. Ψυχρά κραγιόν + απεριποίητα δόντια = κίτρινο χαμόγελο

Τα κραγιόν σε μπλε και μωβ τόνους ή ακόμα και τα ψυχρά κόκκινα και πράσινα είναι ιδιαίτερα και εκκεντρικά, ως σπάνια χρώματα και αφύσικα πολλές φορές. Για να φορεθούν και να σε αναδείξουν θέλουν να επιστήσεις ιδιαίτερη προσοχή στα δόντια σου. Ένα χαμόγελο χωρίς λεύκανση με μία τάση προς το κίτρινο, θα φαίνεται 10 φορές χειρότερο με ένα μπλε κραγιόν να το περιτρυγιρίζει.

Τραβήξτε μια φωτογραφία με μωβ κραγιόν πριν και μετά από μια λεύκανση και θα μας θυμηθείτε.

3. Τα ίδια καλλυντικά δεν φοριούνται για πάντα; Τι;

Κι όμως, τα περισσότερα καλλυντικά, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, έχουν ημερομηνία λήξης. Και γίνεται ακόμα πιο περίεργο, αφού στο πίσω μέρος τους γράφουν πόσο καιρό μετά το άνοιγμά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ακριβώς όπως ένας χυμός, η το ψωμί του τοστ. Ληγμένα καλλυντικά, όπως ένα foundation, πέρα από το ότι μπορεί να έχουν λάθος υφή, όπως σβώλους, είναι πιθανό να σας προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

Γι αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά σας κι αν βρείτε κάποιο lip gloss από το 2010 καλύτερα να το πετάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook