3 λόγοι που το πρόσωπό σου μπορεί να φαίνεται πρησμένο το πρωί

3-λόγοι-που-το-πρόσωπό-σου-μπορεί-να-φαί-1432385

Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Να ξυπνήσεις μετά από ένα οκτάωρο καλού ύπνου και βλέποντας το πρόσωπό σου στον καθρέφτη να δεις κάποιον που σου μοιάζει, αλλά στην πρησμένη version σου.

Και σαν να μην έφταναν οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, το πρήξιμο στο πρόσωπο έρχεται να προστεθεί σ’ όλα αυτά που μπορούν να κάνουν το πρωινό σου πιο δύσκολο μπροστά στον καθρέφτη. Ποιοι είναι οι λόγοι όμως, για τους οποίους το πρόσωπό σου μπορεί να φαίνεται πρησμένο το πρωί; Τι μπορεί να φταίει και πώς μπορείς να προλάβεις την κατάσταση;

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 απλούς- και τους πιο συχνούς- λόγους στους οποίους οφείλεται το πρήξιμο στο πρόσωπό σου το πρωί:

-Το παράκανες με το αλάτι

Η πιο συχνή αιτία κατακράτησης υγρών στον οργανισμό σου; Η διατροφή! Κι αν αναρωτήθηκες ποτέ ποιες τροφές/ συστατικά μπορούν να κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται πρησμένο το επόμενο πρωί, το αλάτι είναι μέσα στους συνήθεις ύποπτους. Η αυξημένη πρόσληψη νατρίου- μετά από ένα πολύ αλμυρό γεύμα- σχετίζεται με την κατακράτηση υγρών, το αίσθημα φουσκώματος, αλλά και πρήξιμο στο πρόσωπο.

-Το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες τείνουν να παρατηρούν πρήξιμο μία έως δύο ημέρες πριν ξεκινήσουν την περίοδό τους, χάρη στην προεμμηνορροϊκή κατακράτηση υγρών. Καλό είναι λοιπόν- αν θέλεις να μειώσεις το πρήξιμο στο πρόσωπό σου- να περιορίσεις την πρόσληψη αλατιού και να πάρεις ίσως κάποιο συμπλήρωμα μαγνησίου, πάντα με τη συμβουλή γιατρού.

-Κοιμάσαι με λάθος τρόπο

Πρησμένο πρόσωπο και σακούλες κάτω από τα μάτια. Είχες σκεφτεί ποτέ πως ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό; Κι αν θέλεις να ξυπνάς λιγότερο πρησμένη, δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να κοιμάσαι με το κεφάλι σου ελαφρώς ανασηκωμένο, χρησιμοποιώντας ένα επιπλέον ή πιο ψηλό μαξιλάρι, μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να εμποδίσει- περιορίσει την κατακράτηση υγρών γύρω και κάτω από τα μάτια, σε συνδυασμό πάντα με το 8ωρο και το απόλυτο σκοτάδι.

ladylike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook