3 λόγοι που το άγχος μπορεί να αυξηθεί το καλοκαίρι

3-λόγοι-που-το-άγχος-μπορεί-να-αυξηθεί-τ-1256308

Γιατί κάποιοι άνθρωποι αγχώνονται πολύ περισσότερο το καλοκαίρι;

Και ενώ όλοι λένε ότι το καλοκαίρι μάς χαλαρώνει, μάς αναγκάζει να μειώνουμε τους ρυθμούς και μάς στέλνει διακοπές, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπουν το άγχος τους να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Κι όμως, αν το καλοσκεφτείς, το καλοκαίρι έρχεται με μεγάλες αλλαγές, όπως η θερμοκρασία, η διάρκεια της μέρας, το ντύσιμο αλλά και η αλλαγή τοποθεσίας. Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να επηρεάσει το άγχος και πώς θα το διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Η ζέστη αρκεί

Ένα άτομο με άγχος μπορεί να επικεντρωθεί αρκετά στο σώμα του και τις αλλαγές που του συμβαίνουν. Όταν λοιπόν ζεσταίνεσαι, ιδρώνεις, αναπνέεις πιο δύσκολα και γενικώς δεν νιώθεις άνετα, το άγχος αυξάνεται κι άλλο. Η μόνη λύση είναι να βρίσκεσαι σε ένα δροσερό περιβάλλον και να αποφεύγεις τις μετακινήσεις σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι έξτρα κοινωνικές υποχρεώσεις

Από πάρτι γενεθλίων και διακοπές με φίλους, μέχρι γάμοι και βαπτίσεις, ένα γεμάτο πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει σε σωματική αλλά και ψυχική εξουθένωση. Η ισορροπία έρχεται μόνο όταν βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου και μόνο, είτε είσαι στην πόλη είτε σε διακοπές.

Η πίεση των προσδοκιών

Το έχουμε νιώσει όλοι. Περιμένουμε ότι θα πάμε διακοπές, θα περάσουμε αξέχαστα και θα βρούμε τη χαρά που δεν νιώθουμε στην καθημερινότητα. Μέχρι που η πραγματικότητα μάς προσγειώνει γιατί μία ωραία τοποθεσία δεν αρκεί για να απαλλαχθούμε από το άγχος. Μπορούμε όμως να περάσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς προσδοκίες και να δώσουμε στον εαυτό μας το καλύτερο που μπορούμε. Όπως το να δημιουργήσουμε μία καλοκαιρινή ρουτίνα που λειτουργεί για εμάς.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook