3 κινήσεις που δίνουν στο αυτοκίνητο παράταση ζωής

3-κινήσεις-που-δίνουν-στο-αυτοκίνητο-πα-1444780

Το πόσα χρόνια θα αντέξει το αυτοκίνητο που έχεις καθορίζεται σαφώς από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα είναι σημαντικό το μοντέλο, οι προδιαγραφές του αλλά και πόση χρήση του κάνεις. Πολύ σημαντικό είναι, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στο όχημά σου. Ακόμη και καθημερινές συνήθειες και κινήσεις μπορεί να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στα χρόνια της ζωής του.

Ο αμερικανικός μη κυβερνητικός οργανισμός Car Care Council δίνει μια βασική συμβουλή: «Οδηγήστε με σύνεση κάθε μέρα». Θα πρέπει, σύμφωνα με τις οδηγίες, να διατηρούμε πάντα ένα «υγιές οδηγικό προφίλ». Το μυστικό, λοιπόν, κρύβεται στην καθημερινότητα. Αν οδηγούμε με σωστό τρόπο, το αυτοκίνητo θα μας ανταμείψει με λιγότερες επισκέψεις στο συνεργείο.

Υπάρχουν, λοιπόν, τρία βασικά βήματα. Τρεις κινήσεις που δείχνουν «σύνεση» στην καθημερινή οδηγική συμπεριφορά, σύμφωνα πάντα με την αμερικανική εκστρατεία ενημέρωσης. Με αυτές τις τρεις κινήσεις δίνεις παράταση στο αυτοκίνητό σου. Αυξάνεις τα χρόνια που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Μην τρέχεις με το αυτοκίνητο όταν η μηχανή είναι ακόμα κρύα

Πρόκειται για την νούμερο 1 συμβουλή. Αν τρέχουμε όσο η μηχανή είναι ακόμη κρύα επιφέρουμε αχρείαστη φθορά στον κινητήρα, ειδικά τον χειμώνα. Ζέστανε καλά τη μηχανή και μετά από λίγη ώρα αύξησε σταδιακά την ταχύτητα.

Μην ανεβάζεις στροφές όταν ξεκινάς την οδήγηση

Η δεύτερη κίνηση που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι η ομαλή και χαλαρή επιτάχυνση σύμφωνα με το Car Care Council. Αυτό θα πρέπει να το προσέχεις καθώς η μεγαλύτερη φθορά στον κινητήρα λαμβάνει χώρα κατά τα πρώτα 10-20 λεπτά λειτουργίας.

Προσοχή όταν στρίβεις με το αυτοκίνητο

Η τρίτη και σημαντική κίνηση είναι να μην κρατάς το τιμόνι για πολύ ώρα στο τέλος της δεξιάς ή της αριστερής περιστροφής. Αυτό επιβαρύνει πολύ την αντλία του υδραυλικού τιμονιού.

Αν ακολουθήσεις αυτές τις τρεις συμβουλές, το αυτοκίνητο που οδηγείς θα είναι «υγιές» πολλά ακόμη χιλιόμετρα.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook