3 καλοί λόγοι να πηγαίνετε για ύπνο τσακωμένοι – Kι αύριο μέρα είναι

3-καλοί-λόγοι-να-πηγαίνετε-για-ύπνο-τσακ-1297782

Έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας την εξής συμβουλή. Να μην πηγαίνουμε ποτέ μαλωμένοι για ύπνο. Να φροντίζουμε να τα βρίσκουμε πιο πριν, για το καλό της σχέσης.

Δεν την τηρώ πάντα αυτή τη συμβουλή, όχι επειδή ο στόχος μου είναι να χωρίσω, αλλά επειδή είμαι άνθρωπος και υπάρχουν φορές που δεν έχω ούτε το σωματικό αλλά ούτε και το ψυχικό σθένος να διαχειριστώ μία σύγκρουση. Οκ, υπάρχουν και οι φορές που νικά ο εγωισμός μου. Το παραδέχομαι.

Αλλά αν ίσχυε αυτό το κλισέ, γιατί υπάρχει η έκφραση «sleep on it»; Γιατί να χρειαζόμαστε τον χρόνο του ύπνου ώστε να ξυπνήσουμε ανανεωμένοι, φρέσκοι και με πιο καθαρό μυαλό; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανόνας. Κάθε άνθρωπος και κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και διαχειρίζεται τα προβλήματα με τον δικό του τρόπο. Μόνο εσείς μπορείτε να κρίνετε ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή. Αν χρειάζεται να κοιμηθείτε, να προτιμήσετε αυτό και να μην ακολουθείτε κλισέ συμβουλές που ενδεχομένως δεν θα σας βοηθήσουν.

Εάν αναρωτιέστε πότε είναι προτιμότερο να παραδίνεστε στον Μορφέα και να μην χάνετε χρόνο σε επίλυση σύγκρουσης, είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε. Αρκεί να θυμάστε το εξής. Κάθε διαφωνία πρέπει να λύνεται και να μην μπαίνει κάτω από το χαλί. Δεν έχει τόση σημασία το πότε, αλλά το αν θα ασχοληθείτε με αυτό.

Είστε πάρα (μα πάρα) πολύ κουρασμένοι

Είναι βράδυ, η μέρα ήταν από τις χειρότερες της ζωής σας και αδυνατείτε να παραμείνετε ξύπνιοι ή να συγκεντρωθείτε. Εφόσον δεν θα προκύψει κάτι παραγωγικό από αυτόν τον διάλογο, κάντε μία παύση, ξεκουραστείτε και επιστρέψτε στο θέμα την επόμενη μέρα. Με πιο καθαρό μυαλό.

Ανησυχείτε για τον ύπνο και το πρωινό ξύπνημα

Δεν έχουμε απαραίτητα το ίδιο πρόγραμμα με τον σύντροφό μας, ούτε και τις ίδιες ανάγκες σε ύπνο. Αν νιώθετε ότι θα χάσετε σημαντικές ώρες ύπνου και θα κουτουλάτε στη δουλειά, ας μπει σε προτεραιότητα η σωματική υγεία και η ικανότητα για συγκέντρωση και ας ασχοληθείτε με τη σχέση σας την επόμενη μέρα.

Δεν είστε ακόμα έτοιμοι για διάλογο

Μάς έχουν μάθει ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε για ύπνο θυμωμένοι, στενοχωρημένοι ή μαλωμένοι. Δεν υπάρχει όμως διακόπτης στα συναισθήματα. Κάποιοι τσακωμοί είναι σοβαροί, μας αναστατώνουν και χρειαζόμαστε χρόνο για να επεξεργαστούμε αυτά που νιώθουμε και σκεφτόμαστε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε το πώς νιώθουμε ή να μην είμαστε εχθρικοί. Και αύριο, μέρα είναι.

Πηγή: jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook