3+1 tips που πρέπει να ξέρετε αν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας

31-tips-που-πρέπει-να-ξέρετε-αν-προσπαθείτε-1654906
GettyImage

Όσο και αν μας αρέσουν τα κοντά μαλλιά και ο αέρας κομψότητας που αποπνέουν, τα μακριά, πλούσια μαλλιά πάντα θα εντυπωσιάζουν περισσότερο, κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε ποιες είναι οι πρακτικές που συμβάλλουν και εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον φυσικότερο δυνατό τρόπο.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε μακριά, υγιή μαλλιά.

Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Και ναι, το να λες σε κάποιον που επιθυμεί μακριά μαλλιά να βελτιώσει τις διατροφικές του συνήθειες, είναι σαν να λες σε κάποιον που έχει μεθύσει να πιεί πολύ νερό. Αλλά και πάλι, είναι αποτελεσματικό. Η υγεία και ανάπτυξη της τρίχας μας σχετίζεται άμεσα με την διατροφή μας όπως και με την προσωπική μας φροντίδα και υγιεινή, γι’ αυτό και αποτελεί την πιο συχνή και σημαντική συμβουλή προς τις γυναίκες που επιθυμούν μακριά, υγιή μαλλιά. Ωστόσο, ακόμη και αν η διατροφή που ακολουθείτε είναι πλήρως ισορροπημένη, έχετε στο νου σας πως το άγχος αλλά και οι ορμονικές διαταραχές μπορούν να επηρεάσουν το πόσο γρήγορα αναπτύσσονται τα μαλλιά σας, στερώντας σας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φροντίστε το τριχωτό της κεφαλής σας

Η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση όταν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, καθώς είναι το σημείο από το οποίο βγαίνουν και στη συνέχεια μακραίνουν τα μαλλιά σας. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχει πληθώρα προϊόντων που εξειδικεύονται στην υγεία και καθαριότητα της περιοχής αυτής, όπως ειδικά scrubs, σέρουμ ή μάσκες μαλλιών. Τέλος, βεβαιωθείτε πως δεν λούζετε τα μαλλιά σας συχνότερα από όσο πρέπει, καθώς έτσι καταστρέφετε την φυσική προστασία της υγείας του τριχωτού της κεφαλής.

Αποφύγετε την θερμότητα και το απότομα άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών σας

Η πιο κρίσιμη πρακτική για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των μαλλιών είναι η αποφυγή επιβλαβών πρακτικών. Αυτό φυσικά προϋποθέτει αποφυγή οποιουδήποτε είδους εφαρμογής θερμότητας ή ξανοίγματος μαλλιών, όπως και αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Αν αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ ή άλλες συσκευές περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιούν θερμότητα, θυμηθείτε να τοποθετήσετε προϊόντα θερμοπροστασίας.

Μην κόβετε τα μαλλιά σας (εκτός από τις άκρες)

Ο μύθος ότι όσο συχνότερα κόβεις τα μαλλιά σου, τόσο γρηγορότερα μακραίνουν είναι ακριβώς αυτό, ένας μύθος. Το να αφήνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν χωρίς παρεμβάσεις είναι η καλύτερη πρακτική που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αποκτήσουν επιπλέον μήκος. Η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι φυσικά οι ταλαιπωρημένες και κατεστραμμένες άκρες που χρειάζονται περιποίηση αλλά και κόψιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook