3+1 ιδέες για χειροποίητα body scrubs που υπόσχονται λαμπερό και απαλό δέρμα

31-ιδέες-για-χειροποίητα-body-scrubs-που-υπόσχοντ-1704802

Το συναίσθημα του απαλού και ενυδατωμένου δέρματος είναι αναντικατάστατο και όλες το αποζητάμε ειδικά τώρα που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Η απολέπιση αποτελεί τον βασικό μας σύμμαχο για λαμπερό και μαλακό δέρμα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άπειρα scrubs στην αγορά η ευχαρίστηση που σου προσφέρει, ωστόσο, η διαδικασία του να το φτιάχνεις μόνη σου είναι μοναδική.

Άνοιξε τα aircondition και τους ανεμιστήρες και ετοιμάσου να πάρεις θέση για να δημιουργήσεις μοσχομυρωδάτα scrubs χρησιμοποιώντας υλικά που όλοι διαθέτουμε στην κουζίνα μας. Η απολέπιση προσφέρει τόσα πολλά οφέλη για ένα υγιές δέρμα. Αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να πετύχει το self tan και να βγει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα ή απλά για να ενισχυθεί το αίσθημα της απαλότητας και της λάμψης του δέρματος.

Καφές – Σύσφιξη

Το κατακάθι του καφέ (όλων των ειδών) αποτελεί ένα εξαιρετικό βασικό συστατικό για να φτιάξεις ένα scrub που θα συμβάλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και θα προσφέρει σύσφιξη στο δέρμα σου. Τα υλικά με τα οποία μπορείς να το συνδυάσεις ποικίλουν. O πιο απλός συνδυασμός περιλαμβάνει καφέ, λάδι, λεμόνι και μαύρη ζάχαρη. Βάζεις όλα αυτά τα υλικά σε ένα βαζάκι ανακατεύεις και είσαι έτοιμη!

Βρώμη – Ευαίσθητη επιδερμίδα

Η βρώμη είναι το συστατικό που θα αγαπήσουν όλα τα ευαίσθητα δέρματα καθώς προσφέρει ήπια απολέπιση, δίχως να είναι τραχύ στο δέρμα. Αυτό το μαγικό, αντιφλεγμονώδες συστατικό αν συνδυαστεί με μέλι και λίγο νερό αποτελεί την ιδανική επιλογή, για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα φροντίζοντας συγχρόνως να ενυδατώσει και να ανακουφίσει το αφυδατωμένο δέρμα.

Αλάτι Ιμαλαΐων – Foot scrub

Μπορεί το αλάτι να είναι ένα αρκετά σκληρό συστατικό για τις περισσότερες περιοχές του σώματος αποτελεί, ωστόσο, την ιδανική επιλογή για την απολέπιση πιο δύσκολων περιοχών όπως οι φτέρνες. Αν θέλεις ένα σούπερ χαλαρωτικό foot scrub δεν έχεις παρά να αναμείξεις αλάτι, λάδι καρύδας και αιθέριο έλαιο μέντας. Αυτό το combo συνδυασμένο με μία γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής θα σου εξασφαλίσει μαλακά πόδια έτοιμα για καλοκαιρινές βουτιές.

Αιθέρια έλαια – Απόλυτη χαλάρωση

Στο τέλος μίας γεμάτης και δύσκολης μέρας αυτό που αποζητούμε όλοι είναι η χαλάρωση. Αυτό το scrub θα διώξει μακριά μαζί με τα νεκρά κύτταρα και όλη την κούραση της ημέρας, εξασφαλίζοντας σου ένα συναίσθημα ηρεμίας. Συνδύασε, λοιπόν, το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο (εμείς σου προτείνουμε λεβάντα και γιασεμί) με λάδι καρύδας, ζάχαρη ή αλάτι (αν αισθάνεσαι ότι η επιδερμίδα σου το αντέχει) και χυμό από στημένα limes και ετοιμάσου να βιώσεις την απόλυτη χαλάρωση.

Extra tip: Τοποθέτησε οποιοδήποτε από τα παραπάνω scrubs σε ένα mason jar και έχεις έτοιμο ένα εύκολο και fun δώρο στην στιγμή.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook