36 κατηγορούμενοι στην υπόθεση του γηροκομείου – Κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους οι επτά | Photos + Video

36-κατηγορούμενοι-στην-υπόθεση-του-γηρο-1375325

Για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση απάτη, θανατηφόρο έκθεση και κατά περίπτωση αδικήματα κατηγορούνται 36 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Οι επτά συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Χανίων και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας και την μητέρα της, δυο γιατρούς του οίκου και τρεις νοσηλευτές ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα διοικητικούς υπαλλήλους της Π.Ε. Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι 29 κατηγορούνται για κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης , Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Στο κατηγορητήριο αναφέρθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, ενός εκ των κατηγορουμένων, Γιώργος Φραντζεσκάκης:

 Στην κατοχή των επτά συλληφθέντων βρεθήκαν και κατασχεθήκαν χρηματικό ποσό 105.000 ευρώ και κοσμήματα ως προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα

 Το χρονικό της σύλληψης

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στα Χανιά, –όπως πρώτο έγραψε το zarpanews.gr- κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης κ. Ανακριτή Χανίων που εκδόθηκαν την 04.02.2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, επτά (7) ημεδαποί (4 γυναίκες και 3 άνδρες) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, κατόπιν πολύμηνης ,πολυσχιδούς και εμπεριστατωμένης αστυνομικής προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, η οποία αφορούσε στη διερεύνηση ύποπτων θανάτων ηλικιωμένων ατόμων που φιλοξενούνταν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχή του Δήμου Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από 05-05-2009 έως 05-05-2021, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36 ημεδαπών και αλλοδαπού η οποία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων .

Εν συνεχεία την 04.02.2022 εκδόθηκαν από κ. Ανακριτή Χανίων τα σχετικά εντάλματα σύλληψης σε εκτέλεση των οποίων αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας συνέλαβαν σήμερα (09.02.2022) 7 ημεδαπούς (3 άνδρες και 4 γυναίκες).

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά ως προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα, το χρηματικό ποσό των 105.855 ευρώ και κοσμήματα.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook